ËSHTË REGJISTRUAR 1 RASTË I RI ME COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.418, 204 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –3 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 1.375 teste dhe është regjistruar 1 rast i ri i COVID-19 nga Kumanova.

Janë regjistruar 204 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 77, Kumanovë – 25, Ohër- 19, Manastiri – 11, Strumicë- 9, Tetovë dhe Kërçovë – nga 7 , Prilep – 6, Gostivar, Shtip dhe Strugë – nga 5, Veles dhe Radovish – nga 4 , Koçanë dhe Kratovë- nga 3 , Kavadar, Sveti Nikole, Resnje, Kriva Pallankë, Vinicë dhe Demir Hisar – nga 2 , Gjevgjeli dhe Makedonska Kamenicë- nga 1.

Janë raportuar gjithsej tre persona të vdekur: 1 nga Kumanova (55vjeç), 1 nga Tetova (61) dhe 1 nga Gjevgjelia (80) .Nga personat e raportuar, të gjithë personat kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 1.375 teste përmes: ISHP-193, QSHP Shkup-26, QSHP Manastir-0, QSHP Prilep-0, QSHP Tetovë-0,QSHP Kumanovë-3, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji 0, SP 8- Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-0, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -131, Avicenna-114, Biotek-199, Sistina-109 , laboratori Laor-0, Sinlab-8, Remedika-0, Plodnost-0, Genea-0, Nikob labo-96, VFV Medical-43, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 453 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 815.893 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.418, numri i pacientëve të rikuperuar është 149.496, numri i vdekjeve është 5.458 dhe numri i rasteve aktive është 464 persona.

Сподели на:

Related Posts