KOMISIONI PËR SËMUNDJE INFEKTIVE PROPOZOI VAZHDIMIN E ORËS POLICORE DHE MASAT TË VAZHDOJN TË NGELEN NË FUQI DERI ME 15 QERSHOR NË TË GJITHË VENDIN

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, me propozimin e Komisionit për Sëmundjet Infektive, sot në SHKKK propozoi shtetrrethimin dhe masat për të qëndruar të vlefshme deri më 15 qershor, në të gjithë vendin. Ministri shpjegoi se ky propozim i Komisionit është të kufizojë grupimin shtesë në orët e vona.

Situata epidemiologjike në vend është e qëndrueshme, numri i rasteve aktive është në rënie, dhe numri i pacientëve të hospitalizuar në Qendrat Covid në territorin e të gjithë vendit është zvogëluar në mënyrë drastike. Në KIGJF për herë të parë që nga fillimi i pandemisë, mjekët po ekzaminojnë pacientë me patologji të tjera infektive. Sipas analizës së fundit epidemiologjike, nuk ka njoftim se periudha e ardhshme do të rritet me raste të reja të infektuar, si dhe një numër të shtuar të hospitalizuar në spital.

Javën e kaluar, një pacient i hospitalizuar në një spital privat zbuloi praninë e një lloji “indian” të virusit SarcCov2. Sipas sondazhit epidemiologjik të kryer nga spitali, pacienti u kthye nga Iraku, ku ishte i sëmurë për 10 ditë dhe ishte i hospitalizuar në spital.Kur u kthye në vend, ai u transportua menjëherë në spital me një ambulancë speciale. Gjendja e pacientit është e qëndrueshme dhe ky pacient nuk është shenjë e rrezikut.

Сподели на:

Related Posts