ËSHTË VËNË NË PUNË FABRIKA E KOMPANISË GJERMANE “GERSHAJMER”,JASHTËZAKONISHT E RËNDËSISHME NË FUSHËN E MJEKËSISË DHE FARMACISË

Fabrika e kompanisë gjermane në Evropën Juglindore “Gereshajmer”, e cila u njoftua në vitin 2019, dhe e cila është jashtëzakonisht e rëndësishme në fushën e mjekësisë dhe farmacisë, është vënë në punë.


Me fillimin e këtij prodhuesi të sistemeve plastike për industrinë farmaceutike, paketimet mjekësore të përdorura në të gjithë botën dhe prodhimin e shiringave prej qelqi për qëllime mjekësore, ne bëhemi aktivë në hartën e prodhimit.

Ky është investimi më i madh i vetëm në historinë e Maqedonisë Veriore në fushën e mjekësisë dhe farmacisë.


Investimi është 25 milion euro, është planifikuar të krijohen 400 vende pune dhe të ketë zgjerim të mëtejshëm. Kompania ka struktura prodhimi në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Amerikën e Jugut dhe Azinë me rreth 10,000 punonjës dhe gjeneron të ardhura prej afro 1.4 miliardë euro.

Isshtë një projekt i zbatuar me sukses, për të cilin politikat e Qeverisë kanë krijuar kushte të favorshme, duke filluar me anëtarësimin në NATO dhe plotësimin e kërkesave të vetë kompanisë.

Сподели на:

Related Posts