JANË REGJISTRUAR 477 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 151.569, 620 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –30 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit janë kryer 3.034 teste dhe janë regjistruar 447 raste të reja të COVID-19 në: Shkup – 191, Kumanovë – 36, Prilep – 26, Strumicë – 21, Manastir – 19, Veles – 18, Tetovë – 17 , Gostivar – 16, Koçanë – 15, Negotinë – 11, Ohër – 10, Kërçovë dhe Radovish – nga 7, Kavadar – 6, Shtip, Berovë dhe Vinicë – nga 5, Gjevgjeli, Sveti Nikolë dhe Valandovë –nga  4, Bogdanci dhe Krushevë – nga  3, Strugë, Kriva Palankë dhe Demir Hisar –nga  2, Resnje, Dellçevë, Dibër, Probishtip, Demir Kapijë, Makedonski Brod, Pehçevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë regjistruar  620 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 272, Kumanovë – 56, Prilep – 55, Manastir – 34, Veles – 25, Tetovë dhe Ohër – nga 23, Strumicë – 20, Shtip – 18, Gjevgjeli – 15, Kërçovë – 11, Strugë dhe Koçanë – nga 10, Radovish- 7, Gostivar dhe Sveti Nikolë –nga  6 , Resnje dhe Dibër – nga 5, Bogdanci – 4, Kriva Pallankë dhe Vinicë –nga  3, Kavadar dhe Makedonski Brod – nga 2, Negotinë, Berovë, Valandovë, Demir Hisar dhe Dojran – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 30 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (57, 57, 60, 64, 64, 67, 86 dhe 92 vjeç), 6 nga Strumica (66, 68, 72, 72, 73 dhe 77), 2 nga  Kërçova  (56 dhe 66),2 nga  Koçani (69 dhe 84), 2 nga Negotina (75 dhe 83) ,2 nga Prilepi (60 dhe 73) ,1 nga Berova (70),1 nga  Manastiri (70), 1 nga Gjevgjelia  (76), 1 nga Gostivari (73),1 nga  Dellçeva (83), 1 nga Kavadari (78),1 nga  Ohri (84) dhe 1 nga Probishtipi (68). Të gjithë pacientët e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.034 teste përmes: ISHP-436, QSHP Shkup-53, QSHP Manastir-61, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile – 1, Mjekësia Ligjore – 4, Laboratori i Spitalit Kozle – 0, KU Pulmonologji me Alergologji- 1,SP 8 Shtatori – 18, Instituti i Mikrobiologjisë – 78, MANU – 86, Zhan Mitrev (Philip II) – 160, Avicena -286, Biotek – 516, Sistina – 184, laboratori Laor – 313, Sinlab – 48, Remedika – 44, Plodnost – 46, Genea – 1, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)  – gjithsej 698.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 716.173 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 151.569, numri i pacientëve të rikuperuar është 131.530, numri i vdekjeve është 4.772 dhe numri i rasteve aktive është 15.267.

Сподели на:

Related Posts