JANË REGJISTRUAR 1.302 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 137.728 ,626 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –51 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.438 teste, dhe 1,.302 raste të reja janë regjistruar me COVID-19 në: Shkup – 523, Manastir – 119, Kumanovë – 87, Prilep – 55, Ohër – 54, Tetovë – 51, Veles – 47 , Gostivar – 38, Shtip- 34, Koçanë – 31, Kavadar – 30, Berovë – 27, Strumicë dhe Kërçovë – nga 25, Gjevgjeli – 24, Strugë – 22, Negotinë – 17, Resnje- 14, Dibër – 11, Sveti Nikollë dhe Radovish -nga 10, Probishtip – 8, Kriva Pallankë dhe Vallandovë – nga 7, Dellçevë dhe Vinicë – nga 5, Makedonski Brod – 4, Demir Hisar – 3, Krushevë, Bogdanci, Demir Kapijë dhe Dojran – nga 2, Kratovë – 1.

Janë regjistruar 626 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 312, Prilep – 77, Veles – 33, Kumanovë – 31, Gostivar – 26, Manastir – 22, Kavadar- 19, Tetovë – 18, Shtip – 15, Negotinë dhe Gjevgjeli – nga 12, Koçanë- 9, Strumicë – 7, Kriva Pallankë, Radovish, Probishtip dhe Demir Kapijë – nga 4, Bogdanci – 3, Kërçovë, Sveti Nikollë, Berovë, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 2, Dellçevë, Resnje, Vinicë dhe Kratovë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 51 persona të vdekur: 20 nga Shkupi (87, 81, 80, 80, 79, 79, 76, 73, 71,69, 68, 68, 62, 62, 60, 56, 55, 53, 51,47 vjeç),5 nga Prilepi (84, 82, 77, 72, 72) ,5 nga Strumica (84, 81, 77, 76, 70), 3 nga Kumanova (52, 52, 32) ,3 nga Koçani (63,61, 46),2 nga Tetova (69 dhe 55),2 nga Gostivari (83, 57),2 nga Kavadari (77 dhe 74),2 nga Ohri (77 dhe 66), 1 nga Manastiri (73), 1 nga Negotina (68), 1 nga Gjevgjelia (76), 1 nga Radovishi (77), 1 nga Dellçeva (79), 1 nga Vinica (74) dhe 1 nga Vallandova (58). Pesëdhjetë pacientë kanë ndërruar jetë në spital, dhe një pacient ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 4.438 teste përmes: ISHP-714, QSHP Shkup-95, QSHO Manastir-108, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-3, Mjekësia Ligjore-3, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-13, SP 8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë-75, MANU-175, Zhan Mitrev (Philip II) -174, Avicenna-386, Biotek-340, Sistina-312, laboratori Laor-402, Sinlab – 94, Remedika-51,Plodnost- 112, Genea – 2,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,379 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 651.997 teste të Covid-19 j.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 137.728, numri i pacientëve të rikuperuar është 111.765, numri i të vdekurve është 4.072 dhe numri i rasteve aktive është 21.891.

Сподели на:

Related Posts