JANË REGJISTRUAR 105 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 152.685, 403 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –45 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, u kryen 946 teste dhe 105 raste të reja të Covid 19 u regjistruan në:
Shkup – 55, Manastir – 15, Tetovë – 9, Strumicë- 6, Kumanovë dhe Kavadar- nga 3 raste, Veles dhe Ohër -nga 2 , Prilep, Gostivar, Shtip, Koçanë, Kërçovë, Negotinë, Resnje, Dibër, Probishtip dhe Makedonska Kamenicë -nga 1

Janë regjistruar 403 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 162, Kumanovë – 42, Prilep – 33, Manastir – 30, Shtip dhe Koçanë – nga 22, Tetovë – 18, Veles – 17, Strumicë – 12, Gostivar dhe Gjevgjeli – nga 6, Radovish – 4, Kërçovë, Probishtip, Sveti Nikolë, Valandovë dhe Kratovë -nga 3, Resnje, Strugë, Berovë, Vinicë dhe Bogdanci – nga 2, Kavadar, Krushevë, Pehçevë dhe Dojran -nga 1.

Janë raportuar gjithsej 45 persona të vdekur: 14 nga Shkupi (51, 58, 65, 68, 69, 70, 70, 70, 73, 76, 81, 81, 81 dhe 83 vjeç), 5 nga Prilepi (42, 61 , 63, 64 dhe 76), 4 nga Kumanova (71, 77, 78 dhe 88) 3 nga Manastiri (44, 68 dhe 70),3 nga Gostivari (51, 60 dhe 75),3 nga Ohri (62, 74 dhe 77), 2 nga Tetova (63 dhe 71), 2 nga Sveti Nikolë (57 dhe 71),2 nga Struga (69 dhe 79),1 nga Koçani (82), 1 nga Velesi (34), 1 nga Strumica (80), 1 nga Radovishi (93), 1 nga Berova (70), 1 nga Bogdanci (72) dhe 1 nga Negotina (83).Tre pacientë kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 42 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital, mes tyre u raportuan 20 pacientë që kanë ndërruar jetë në periudhën nga 29.03-10.04.2021.

Janë kryer 946 teste përmes: ISHP-72, QSHP Shkup-21, QSHP Manastir-22, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore – 0,Laboratori i Spitalit Kozle – 0, KU Pulmonologji me Alergologji – 0, SP 8 Shtatori -5, Instituti i Mikrobiologjisë – 78, MANU – 44, Zhan Mitrev (Philip II) – 68, Avicena -147, Biotek – 109, Sistina – 153, Laborator Laor – 0, Sinlab – 3, Remedika – 0, Plodnost- 33, Genea – 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 191.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 724.668 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 152.685, numri i pacientëve të rikuperuar është 133.473, numri i të vdekurve është 4.936 dhe numri i rasteve aktive është 14.276.

Сподели на:

Related Posts