JANË REGJISTRUAR 62 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 152.747, 398 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 572 teste dhe 62 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:
Shkupi – 32, Prilep dhe Shtip – nga 7, Kumanovë – 5, Strumicë – 4, Kavadar- 3, Veles, Koçanë, Kërçovë dhe Vinicë – nga 1.

Janë regjistruar 398 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 161, Kumanovë – 48, Manastir – 42, Koçanë – 24, Veles – 22, Shtip – 16, Berovë – 13, Gostivar – 12, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 10, Kërçovë – 7, Tetovë – 6, Sveti Nikollë dhe Dibër – nga 5 , Resnje, Probishtip, Vallandovë dhe Bogdanci – nga 3, Radovish – 2, Prilep, Ohër dhe Pehçevë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 25 persona të vdekur: 10 nga Shkupi (69, 71, 71, 71, 72, 73, 76, 83, 86 dhe 86 vjeç), 2 nga Tetova (36 dhe 74), 2 nga Kavadari (71 dhe 84) ,2 nga Strumica (56 dhe 69) ,1 nga Kumanova (75),1 nga Prilepi (79), 1 nga Manastiri (72), 1 nga Velesi (78), 1 nga Shtipi (71), 1 nga Ohri (81),1 nga Koçani (85), 1 nga Probishtipi ( 63g) dhe 1 nga Demir Hisari (70). Një pacient kanë ndërruar jetë në shtëpi dhe 24 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 572 teste përmes: ISHP-61, QSHP Shkup-0, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-79, Zhan Mitrev (Philip II) -100, Avicena-0, Biotek-0, Sistina-123, laboratori Laor-0, Sinlab-0, Remedika-0, Plodnost – 0, Genea – 0,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 209.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 725.240 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 152.747, numri i pacientëve të rikuperuar është 133.871, numri i vdekjeve është 4.961 dhe numri i rasteve aktive 13.915.

Сподели на:

Related Posts