JANË REGJISTRUAR 135 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 147.229, 900 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –35 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 841 teste, dhe 135 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 81, Tetovë – 15, Kumanovë – 13, Prilep – 8, Kavadar- 7, Makedonski Brod – 3, Shtip – 2, Manastir, Koçanë, Kërçovë, Gjevgjeli, Negotinë dhe Berovë – nga 1.

Janë regjistruar 900 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 363, Manastir – 62, Kumanovë – 54, Prilep – 51, Veles – 46, Ohër – 44, Kavadar- 40, Strugë – 32, Koçanë dhe Gostivar – nga 23, Strumicë – 22, Tetovë – 16, Shtip – 14, Kërçovë dhe Gjevgjeli – nga 12, Probishtip – 11, Berovë – 9, Negotinë, Sveti Nikollë dhe Kriva Pallankë -nga 7, Resnje, Radovish dhe Bogdanci – nga 6, Dellçevë – 5, Makedonski Brod, Vinicë, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë – nga 4 , Valandovë – 3, Pehçevë – 2 dhe Krushevë – 1.

Janë raportuar gjithsej 35 persona të vdekur: 14 nga Shkupi (46, 46, 54, 56, 69, 70, 77, 79, 79, 81, 87, 87, 87, 89), 3 nga Manastiri (72 , 74 dhe 84) ,3 nga Kumanova (62, 64 dhe 68), 2 nga Prilepi (61 dhe 62), Strumicë (70 dhe 76),2 nga Stipi (58, 72) ,2 nga Vinica (68 dhe 70), 1 nga Velesi (67), 1nga Ohri (83),1 nga Struga (75), 1 nga Gostivari (71), 1 nga Koçani (77), 1 nga Kërçova (70) dhe 1 nga Negotina (69). Nga pacientët e vdekur, 3 kanë ndërruar jetë në shtëpi dhe 32 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 841 teste përmes: ISHP-114, QSHP Shkup-34, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, Pulmonologji në me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-70, Zhan Mitrev (Philip II) -97, Avicena-0, Biotek-128, Sistina-174, laboratori Laor-0, Sinlab – 0, Remedika-0,Plodnost – 0, Genea – 0,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 224.

Në vend, deri më tani, janë kryer gjithsej 692.096 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 147.229, numri i pacientëve të rikuperuar është 123.710, numri i të vdekurve është 4.478 dhe numri i rasteve aktive është 19.041.

Сподели на:

Related Posts