JANË REGJISTRUAR 766 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 147.995, 1.118 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –31 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.171 teste, dhe 766 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 252, Manastir – 80, Kumanovë – 64, Prilep – 41, Veles – 36, Strumicë – 33, Shtip – 28 Tetovë – 27 , Bogdanci, Krushevë dhe Demir Hisar -nga 4 raste, Berovë – 3, Resnje, Dellçevë dhe Pehçevë – nga 2, Dibër, Kratovë, Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenicë -nga 1.

Janë regjistruar 1.118 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 519, Manastir – 101, Kumanovë – 87, Prilep – 65, Veles – 54, Strumicë – 48, Tetovë – 43, Gjevgjeli – 30, Kërçovë – 26, Shtip – 24, Koçanë – 21 , Dibër – 15, Gostivar – 14, Sveti Nikolë dhe Vinicë – nga 9 , Resnje dhe Radovish – nga 8 , Berovë – 7, Dojran – 6, Probishtip, Bogdanci, Demir Hisar dhe Kratovë -nga 4 , Makedonski Brod – 3, Valandovë – 2, Ohër, Demir Kapijë dhe Pehçevë – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 31 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (70, 71, 76, 76, 78, 79, 80, 80 vjeç), 4 nga Manastiri (58, 64, 79 dhe 84 vjeç), 3 nga Kumanova (48, 74 dhe 68 vjeç), 2 nga Gjevgjelia (68 , 73 vjeç), 2 nga Kavadari (69 , 80 vjeç),2 nga Koçani (71, 73 vjeç),1 nga Velesi (76 vjeç), 1 nga Struga (74 vjeç),1 nga Gostivari (61 vjeç), 1 nga Dibra (78 vjeç), 1 nga Kërçova (66vjeç), 1 nga Ohri (71), 1 nga Prilepi (81), 1 nga Strumica (59), 1 nga Tetova (61) dhe 1 nga Shtipi (66). Nga pacientët e vdekur, njëri ka ndërruar jetë në shtëpi dhe 30 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.171 teste përmes: ISHP-566, QSHP Shkup-62, QSHP Manastir-85, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Mjekësia Ligjore-5, Laboratori i Spitalit Kozle-4, KU Pulmonologji me Alergologji-6, SP 8 Shtatori-8, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-136, Zhan Mitrev (Philip II) -123, Avicenna-171, Biotek-264, Sistina-236, laboratori Laor-149, Sinlab-44, Remedika-53, Plodnost- 58 , Genea – 3, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1.196 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 695.267 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 147.995, numri i pacientëve të rikuperuar është 124.828, numri i vdekjeve është 4.509 dhe numri i rasteve aktive është 18.658 persona.

Сподели на:

Related Posts