JANË REGJISTRUAR 364 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 147.094, 689 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2.379 teste dhe 364 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 161, Kumanovë – 36, Manastir dhe Prilep – nga 25, Ohër – 15, Tetovë – 13, Shtip – 10, Kavadar, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 9, Veles, Gostivar dhe Strugë – nga 8, Kërçovë dhe Dibër – nga  6, Sveti Nikolë – 4, Vinicë – 3, Koçanë dhe Negotinë – nga 2, Kriva Pallankë, Resnje, Berovë, Dellçevë dhe Bogdanci –nga 1.

Janë regjistruar 689 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 254, Kumanovë – 61, Manastir – 52, Prilep – 44, Veles dhe Tetovë – nga 36, Kavadar – 32, Shtip – 24, Gostivar – 21, Strumicë – 17, Kërçovë – 14, Negotinë – 13, Gjevgjeli, Kriva Pallankë dhe Vinicë – nga 10, Koçanë – 9, Resnje dhe Valandovë – nga 7, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Berovë – nga 5, Radovish dhe Demir Kapijë -nga 4 ,Pehçevë – 3, Krushevë dhe Kratovë – nga 2, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 24 persona të vdekur: 7 nga Shkupi (40, 52, 55, 59, 64, 72 dhe 85 vjeç), 6 nga Manastiri (63, 68, 70, 71, 71 dhe 85), 3 nga Kumanova (73 , 76 dhe 84 vjeç) ,1 nga Ohri (88), 1 nga Kavadari (82 ),1 nga  Strumica (73), 1 nga Struga (69),1 nga  Sveti Nikolë (64),1 nga  Kriva Pallanka (74), 1 nga Radovishi (75) dhe 1 nga Probishtipi (52 Të gjithë pacientët e raportuar kanë mdërruar jetë në spital.

Janë kryer  2.379 teste përmes: ISHP – 459, QSHP Shkup – 44, QSHPManastir – 84, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile – 0, Mjekësia Ligjore – 0, Laboratori Spitalit  Kozle – 0, KU Pulmonologji me Alergologji – 0, SP 8 Shtatori -13 – Instituti i Mikrobiologjisë – 138, MANU – 76,Zhan Mitrev (Philip II) – 115, Avicena – 195, Biotek – 254, Sistina – 189, Laborator Laor – 361, Sinlab – 31, Remedika – 36, Plodnost- 48 , Genea – 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 336.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 691.255 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 147.094, numri i pacientëve të rikuperuar është 122.810, numri i vdekjeve është 4.443 dhe numri i rasteve aktive është 19.841.

Сподели на:

Related Posts