JANË REGJISTRUAR 135 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.026,298 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –14 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer 1.993 teste, dhe 135 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 74, Kumanovë – 11, Manastir – 7, Vinicë – 6, Prilep, Tetovë dhe Strumicë – nga 5, Ohër dhe Probishtip –nga  3 , Veles, Shtip, Kërçovë, Resnje dhe Radovish – nga 2, Kavadar, Strugë, Koçanë, Sveti Nikolë, Kriva Pallankë dhe Krushevë –nga  1 .

Janë regjistruar 298 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 119, Kumanovë – 31, Manastir – 30, Shtip – 16, Strumicë – 14, Veles – 13, Koçanë- 11, Kërçovë – 9, Ohër- 8, Tetovë dhe Vinicë – nga 5,Gostivar, Strugë, Sveti Nikolë dhe Resnje – nga 4, Radovish, Valandovë, Bogdanci dhe Demir Hisar –nga  3 ,Gjevgjeli dhe Pehçevë – nga 2, Kriva Pallankë, Berovë, Probishtip, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë –nga  1.

Gjithsej janë raportuar  14 persona të vdekur: 7 nga Shkupi (47, 64, 69, 71, 72, 76 dhe 79), 3 nga Kumanova (67, 71 dhe 85), 1 nga Manastiri (49) , 1 nga Strumica (78),1 nga  Kërçova (82) dhe1 nga  Kriva Pallanka (85). Nga të raportuarit , të 14 personat  kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 1.993 teste përmes: ISHP-244, QSHP Shkup-63, QSHP Manastir-90, QSHP Prilep-19, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit  Kozle -0, KU Pulmonologji me Alergologjini –0, SP 8 Shtatori -10, Instituti i Mikrobiologjisë – 149, MANU-48, Zhan Mitrev (Philip II) -94, Avicenna-228, Biotek-238, Sistina-177, laboratori Laor-174, Sinlab-14, Remedika -0, Plodnost-76, Genea-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)– gjithsej 369.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 740.005 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.026, numri i pacientëve të rikuperuar është 137.962, numri i vdekjeve është 5.093 dhe numri i rasteve aktive është 10.971.

Сподели на:

Related Posts