JANË REGJISTRUAR 198 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 153.694,891 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –12 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  3.108 teste, dhe 198 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 76, Kumanovë – 25, Manastir – 11, Prilep – 10, Tetovë – 9, Kërçovë – 7, Strugë dhe Radovish – nga 6, Veles, Ohër, Shtip dhe Strumicë – nga 5 , Vinicë – 4, Negotinë, Resnje dhe Berovë –nga 3, Gostivar, Kavadar, Gjevgjeli, Sveti Nikolë  dhe Makedonska Kamenicë –nga  2, Koçanë, Kriva Pallankë, Probishtipi, Valandovë dhe Kratovë –nga  1.

Janë regjistruar 333 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 139, Ohër – 43, Kumanovë – 24, Strumicë – 20, Strugë – 14, Prilep – 13, Manastiri – 12, Veles- 10, Tetovë, Koçanë dhe Kërçovë –nga  7 , Kavadar dhe Shtip –nga  5, Gjevgjeli dhe Negotinë –nga  4 , Gostivar, Vinicë, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 3 , Sveti Nikolë dhe Dellçevë –nga  2, Probishtip, Vallandovë dhe Pehçevë –nga  1.

Gjithsej janë raportuar 12 persona të vdekur: 6 nga Shkupi (48, 62, 69, 75, 78, 84), 2 nga Gostivari (58 dhe 70) ,1 nga Kumanova (68),1 nga  Kavadari (74) , 1 nga Vinica (66) dhe 1 nga  Krusheva (37).Nga të raportuarit, të 12 personat kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer  3.108 teste përmes: ISHP-454, QSHP Shkup-55, QSHP Manastir-92, QSHP Prilep-20, , Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-3, Laboratori i Spitalit  Kozle -6,KU  Pulmonologji me Alergologji –3, SP 8 Shtatori -11, Instituti i Mikrobiologjisë-71, MANU-81, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -179, Avicena-246, Biotek-463, Sistina-143, laboratori Laor-330, Sinlab-71 , Remedika-90, Plodnost- 61, Genea – 3, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 726.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 738.012 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19    në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 153.891, numri i pacientëve të rikuperuar është 137.664, numri i vdekjeve është 5.079 dhe numri i rasteve aktive është 11.148.

Сподели на:

Related Posts