JANË REGJISTRUAR 171 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.222,409 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 58, Kumanovë – 16, Manastir dhe Radovish – nga 9 raste, Vinicë – 8, Koçanë dhe Kërçovë – nga 7, Prilep , Ohër  dhe Shtip – nga 6, Veles dhe Strumicë –nga  5 , Tetovë, Gostivar dhe Resnje –nga  4, Kavadar – 3, Strugë, Negotinë, Sveti Nikolë, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë –nga  2, Dellçevë, Probishtip, Krushevë dhe Demir Hisar -nga 1.

Janë regjistruar  409 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 171, Prilep – 39, Kumanovë – 37, Manastir – 36, Tetovë – 15, Veles – 13, Gostivar – 12, Kërçovë – 11, Shtip – 10, Strumicë – 9, Kavadarc dhe Radovish – nga 8, Kriva Pallankë – 6, Ohër dhe Koçanë – nga 5, Vinicë dhe Demir Hisar –nga  4, Dibër dhe Probishtip –nga  3, Negotinë, Resnje dhe Bogdanci – nga 2, Gjevgjeli, Sveti Nikolë, Berovë dhe Dellçevë – nga  1

Gjithsej janë raportuar 26 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (36, 56, 63, 64, 71, 76, 78, 84 vjeç), 3 nga Manastiri (41, 65 dhe 82), 2  nga Tetova (63 dhe 73),2 nga  Strumica (62 dhe 68),2 nga  Koçani (61 dhe 80) ,1  nga Kumanova (63),1 nga  Velesi (65),1 nga  Gostivari (73),1 nga  Ohri (71),1 nga Shtipi (56),1 nga Kërçova ( 40),1 nga  Gjevgjelia (68),1 nga  Dibra (64) dhe 1 nga  Vinica (60). Nga të  raportuarit, 25 kanë ndërruar jetë  në spital dhe 1 ka ndërruar jetë  në shtëpi.

Janë kryer  2.357 teste përmes: ISHP-397, QSHP Shkup-63, QSHP Manastir-47, QSHP Prilep-36, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-4, Laboratori i Spitalit  Kozle-0,KU  Pulmonologji me Alergologji –3, SP 8 Shtatori-11, Instituti i Mikrobiologjisë – 0, MANU-71, Zhan Mitrev (Philip II) -369, Avicenna-160, Biotek-199, Sistina-173, laboratori Laor-169, Sinlab-41, Remedika -39, Plodnost-49, Genea-2, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 524.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  743.378 teste të Covid-19 . Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.222, numri i pacientëve të rikuperuar është 138.779, numri i vdekjeve është 5.135 dhe numri i rasteve aktive është 10.308.

Сподели на:

Related Posts