JANË REGJISTRUAR 150 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.372,487 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –16 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 62, Kumanovë – 17, Manastir – 8, Shtip – 6, Strumicë, Resnje  dhe Radovish –nga  5 , Tetovë dhe Kërçovë – nga 4, Veles, Gostivar, Koçanë, Dibër dhe Vinicë – nga 3, Prilep, Kavadar, Ohër , Strugë, Gjevgjeli dhe Dellçevë – nga 2, Negotinë, Sveti Nikolë, Berovë, Probishtip, Kratovë, Pehçevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë regjistruar  487 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 144, Kumanovë – 65, Manastir – 33, Prilep dhe Ohër –nga  31, Kavadar – 24, Strumicë – 23, Kërçovë – 18, Shtip dhe Koçanë – nga 13, Veles  dhe Strugë – nga  9, Tetovë dhe Gostivar – nga 8, Vinicë, Berovë dhe Kriva Pallankë –nga  7, Radovish – 6, Dibër  dhe Negotinë – nga 5 , Pehçevë – 4, Resnje dhe Gjevgjeli – nga 3, Dellçevë, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Vallandovë –nga 2 , Bogdanci, Makedonski Kamenicë dhe Demir Kapijë – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 16 persona të vdekur: 6 nga Shkupi (50, 62, 66, 79, 81 dhe 83), 1 nga Kumanova (54), 1 nga Velesi (69),1 nga  Gostivari (70),1 nga  Shtipi (69) , 1 nga Strumica (54), 1 nga Struga (83),1 nga  Koçani (65),1 nga  Gjevgjelia (72), 1 nga Radovishi (88) dhe 1 nga Bogdanci (78).   Të gjithë të raportuarit kanë ndërruar jetë  në spital.

Janë kryer  2.093 teste përmes: ISHP-306, QSHP Shkup-57, QSHP Manastir-46, QSHP Prilep-17, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-7, Laboratori i Spitalit  Kozle-18,KU  Pulmonologji me Alergologji –10, SP 8 Shtatori-11, Instituti i Mikrobiologjisë – 84, MANU-83, Zhan Mitrev (Philip II) -132, Avicenna-203, Biotek-251, Sistina-148, laboratori Laor-148, Sinlab-38, Remedika -0, Plodnost-30, Genea-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 515.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  745.471 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.372, numri i pacientëve të rikuperuar është 139.266, numri i vdekjeve është 5.151 dhe numri i rasteve aktive është 9.955.

Сподели на:

Related Posts