JANË REGJISTRUAR 23 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.269, 1.191 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –10 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer  2.755 teste, dhe 23 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 15, Kumanovë dhe Prilep –nga  2 raste , Ohër, Strumicë, Kërçovë dhe Kratovë –nga  1 .

Janë regjistruar  1.191 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 475, Kumanovë – 115, Manastir – 103, Ohër – 93, Tetovë- 50, Prilep dhe Veles – nga 40, Kërçovë – 31, Strugë – 24, Sveti Nikolë  dhe Resnje – nga 19 ,Gostivar dhe Shtip – nga 18 raste, Kavadar dhe Gjevgjeli –nga  16, Strumicë, Koçanë, Radovish dhe Dellçevë –nga  14, Vinicë – 13, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 12 , Negotinë – 8, Makedonska Kamenicë – 5, Kriva Pallankë – 3 , Valandovë – 2, Probishtip, Bogdanci dhe Kratovë – nga  1.

Janë raportuar gjithsej 10 vdekje: 5 persona nga Shkupi (88, 80, 74, 66, 57) 1 nga Kumanova (88), 1 nga Manastiri (63),1 nga  Kavadari (78),1 nga  Struga (76) dhe 1 nga  Koçani ( 83). Nga të raportuarit, 2 persona kanë ndërruar jetë  në shtëpi, dhe 8 të tjerët në kushte  spitalore.

Janë kryer  2.755 teste përmes: ISHP-414, QSHP Shkup-51, QSHP Manastir-94, QSHP Prilep-48, QSHP Tetovë-19, QSHP Kumanovë – 0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, laboratori i spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji-0 SP  8 Shtatori -10, Instituti i Mikrobiologjisë-66, MANU-0, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -112, Avicenna-244, Biotek-431, Sistina- 165, laboratori Laor-451, Sinlab-19, Remedika-15, Plodnost-71, Genea-95, Nikob labo-19, VFV Medical-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 431.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 794.832 teste të Kovid-19.

 Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19   në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.269, numri i pacientëve të rikuperuar është 148.664, numri i i vdekur është 5.408, dhe numri i rasteve aktive është 1.197.

Сподели на:

Related Posts