JANË REGJISTRUAR 33 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.246, 92 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –11 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 3.777 teste, dhe 33 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 13, Kumanovë – 4, Tetovë, Ohër dhe Kërçovë – nga 3 raste, Prilep dhe Radovish – nga 2, Manastir, Shtip dhe Dibër –nga  1.

Janë regjistruar  92 pacientë të rikuperuar nga: Ohër – 41, Shkup – 15, Strugë – 13, Kumanovë – 6, Manastir – 5, Gostivar – 3, Koçanë – 2, Tetovë, Kërçovë, Negotinë, Sveti Nikollë, Radovish, Vinicë, Kratovë – nga 1

Gjithsej janë raportuar  11 persona të vdekur: 5 persona nga Shkupi (64, 77, 77, 77, 92) ,1 nga Vinica (79),1 nga  Kumanova (80),1 nga  Negotina (74),1 nga  Strumica (69) dhe 1 nga Tetova (76). Nga rastet e raportuara, 2 persona kanë ndërruar jetë  në shtëpi, dhe 9 të tjerët në kushte  spitalore.

Janë kryer  3.777 teste përmes: ISHP-432, QSHP Shkup-67, QSHP Manastir-86, QSHP Prilep-55, QSHP Tetovë-17, QSHP Kumanovë – 0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-3, laboratorik i spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji-0, SP  8 Shtatori-10, Instituti i Mikrobiologjisë-68, MANU-47, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -224, Avicenna-303, Biotek-469, Sistina- 184, laboratori Laor-557, Sinlab-96, Remedika-92,Plodnost-46, Genea-56, Nikob lab-48, VFV Medical-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 916.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 792.077 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.246, numri i pacientëve të rikuperuar është 147.473, numri i vdekjeve është 5.398 dhe numri i rasteve aktive është 2.375.

Сподели на:

Related Posts