JANË REGJISTRUAR 234 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 153.694,786 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.907 teste, dhe 234 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 83, Kumanovë – 27, Manastir – 16, Tetovë – 14, Strumicë – 13, Shtip dhe Vinicë – nga 9, Kërçovë – 7, Prilep dhe Velesi – nga 6, Gostivar, Strugë dhe Koçanë –nga  5, Ohër – 4, Radovish, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 3, Probishtipi, Bogdanci dhe Demir Kapijë –nga  2, Kavadar, Gjevgjeli, Negotinë, Sveti Nikolë, Kriva Pallankë, Berovë, Dellçevë, Vallandovë, Kratovë dhe Pehçevë –nga  1.

Janë regjistruar  786 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 348, Kumanovë – 61, Tetovë – 47, Prilep – 43, Manastir – 38, Kavadar – 37, Veles – 32, Negotinë – 25, Gostivar – 20, Shtip – 18, Strumicë dhe Kërçovë – nga 17, Gjevgjeli – 16, Ohër- 13, Koçanë dhe Resnje –nga  9, Bogdanci – 5, Vinicë – 4, Strugë, Radovish, Krushevë, Sveti Nikolë dhe Dellçevë – nga 3, Demir Hisar, Probishtip, Vallandovë dhe Makedonski Brod – nga 2 , Demir Kapijë, Kriva Pallankë, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 25 persona të vdekur: 10 nga Shkupi (46, 60, 64, 65, 67, 67, 70, 71, 74 dhe 75), 2 nga Tetova (70 dhe 72),2 nga  Stipi (69 dhe 70) ,2 nga Gostivari (67 dhe 79) ,1 nga Kumanova (64), 1 nfa Prilepi (63),1 nga  Ohri (80), 1 nga Vinica (27),1 nga  Strumica (78),1 nga  Koçani (56), 1 nga Kërçova (62),1 nga  Struga (78)) dhe 1 nga Sveti Nikolë (57). Nga të raportuarit, 4 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 21 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.907 teste përmes: ISHP-293, QSHP Shkup-66, QSHP Manastir-64, QSHP Prilep-26, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-7, , Laboratori i Spitalit  Kozle -0, KU Pulmonologji me Alergologji –0, SP 8 Shtatori -12, Instituti i Mikrobiologjisë-76, MANU-85, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -141, Avicena-282, Biotek-885, Sistina-193, laboratori Laor-160, Sinlab-27 , Remedika-55, Plodnost -59, Genea-8, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 468.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 734.904 teste Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19   në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 153.694, numri i pacientëve të rikuperuar është 137.331, numri i vdekjeve është 5.067 dhe numri i rasteve aktive është 11.296.

Сподели на:

Related Posts