JANË REGJISTRUAR 27 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.725, 192 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –19 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 1.314 teste, dhe 27 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 19, Prilep, Shtip dhe Vinicë -nga 2 raste, Strugë dhe Koçanë – nga 1 .

Janë regjistruar 192 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 83, Kumanovë – 17, Manastir- 11, Strumicë – 9, Veles- 7, Shtip, Strugë, Koçanë dhe Kriva Pallankë – nga 6, Prilep – 5, Gostivar, Kavadar dhe Ohër – nga 4, Tetovë, Negotinë dhe Krushevë -nga 3 , Sveti Nikolë dhe Vinicë – nga 2 , Kërçovë, Gjevgjeli, Resnje, Radovish, Dellçevë, Probishtip, Vallandovë, Bogdanci, Demir Hisar, Demir Kapijë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1 .

Janë raportuar gjithsej 19 persona të vdekur: 7 nga Shkupi (58, 61, 67, 74, 76, 76 dhe 78), 3 nga Tetova (46, 72, 74), 2 nga Prilep (61 dhe 67),2 nga Resnja (66 dhe 73), 1 nga Velesi (63), 1 nga Gostivari (78), 1 nga Ohri (85), 1 nga Vinica (68) dhe1 nga Gjevgjelia (76). Nga të raportuarit , 4 kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 15 të tjerët në spital.
Janë kryer 1.314 teste përmes: ISHP-132, QSHO Shkup-47, QSHP Manastir-0, QSHP Prilep-108, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji –0,SP 8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë – 0, MANU-36, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -199, Avicenna-127, Biotek-134, Sistina-199, laboratori Laor-0, Sinlab-0, Remedika -0, Plodnost-3, Genea-0,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 329.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 757.794 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.725, numri i pacientëve të rikuperuar është 146.043, numri i vdekjeve është 5.230 dhe numri i rasteve aktive është 3.452.

Сподели на:

Related Posts