JANË REGJISTRUAR 62 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.698,245 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –14 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: në: Shkupi – 33, Gostivari dhe Strumicë – nga 4 , Prilep, Manastir, Kavadar, Ohër dhe Kërçovë – nga 3, Kumanovë – 2, Tetovë, Veles, Koçanë dhe Kratovë – nga 1.

Janë regjistruar  245 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 148, Manastir- 17, Strumicë – 15, Vinicë – 9, Koçanë – 8, Kërçovë – 7, Prilep, Tetovë  dhe Shtip –nga 6 , Kumanovë – 4, Velei dhe Berovë – nga 3 ,Gostivar, Sveti Nikollë, Dellçevë, Vallandovë dhe Pehçevë –nga  2, Resnje, Radovish dhe Krushevë –nga 1.

Gjithsej janë raportuar 14 persona të vdekur: 6 nga Shkupi (58, 60, 63, 72, 82 dhe 83), 3 nga Tetova (69, 74, 79), 2 nga Gostivari (62 dhe 77) ,1nga Kumanova (60),1 nga  Kërçova (74) dhe 1 nga  Manastiri (68). Nga të raportuarit , 4 kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 10 të tjerët në spital.

Janë kryer  2.557  teste përmes: ISHP-95, QSHP Shkup-52, QSHP Manastir-95, QSHP Prilep-16, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit  Kozle-0,KU  Pulmonologji me Alergologji –0, SP 8 Shtatori-12, Instituti i Mikrobiologjisë – 80, MANU-59, Zhan Mitrev (Philip II) -155, Avicenna-282, Biotek-302, Sistina-249, laboratori Laor-641, Sinlab-29, Remedika -23, Plodnost-48, Genea-13, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 406.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  756.480 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është  154.698,numri i pacientëve të rikuperuar është  145.851,  numri i vdekjeve është 5.211 dhe numri i rasteve aktive është 3.636.

Сподели на:

Related Posts