JANË REGJISTRUAR 324 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 153.461,1.1 78 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.660 teste, dhe 324 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 110, Kumanovë – 44, Ohër – 18, Strumicë – 17, Prilep dhe Tetovë – nga 13, Shtip – 11, Manastir , Veles dhe Kërçovë – nga 10, Sveti Nikolë – 9, Koçanë dhe Vinicë –nga  8, Radovish – 6, Gostivar dhe Dibër – nga 4 , Kavadar, Gjevgjeli, Resnje, Kriva Pallankë, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë – nga 3, Strugë, Negotinë, Berovë dhe Dellçevë – nga 2, Probishtip, Vallandovë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë regjistruar  1.178 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 575, Kumanovë – 76, Prilep dhe Kavadar – nga 54 , Manastir- 53, Veles – 43, Tetovë- 40, Shtip – 36, Krushevë – 27, Gostivar – 26, Gjevgjeli dhe Negotinë – nga 18, Koçanë – 17, Kërçovë – 14, Strumicë – 13, Ohër – 12, Vinicë dhe Resnje – nga 11 , Demir Hisar – 10, Berovë dhe Makedonski Brod –nga  9, Strugë – 8, Sveti Nikolë dhe Dellçevë –nga  7 Radovish , Kriva Pallankë dhe Demir Kapijë – nga 5, Dibër dhe Bogdanc-nga  4, Pehçevë – 3, Kratovë, Makedonska Kamenicë, Probishtipi dhe Dojran – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 26 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (52, 59, 63, 66, 71, 77, 80 dhe 83 vjeç), 2 nga Kumanova (77 dhe 86),2 nga  Prilepi (73 dhe 83) ,2 nga  Gostivari (62 dhe 69 vjeç), 1 nga Velesi (78 ),1 nga  Kavadari (75 ),1 nga  Ohri (73 ),1 nga  Shtipi (67),1 nga  Strumica (65),1 nga  Koçani (68 ), 1 nga Kërçova (71),1 nga Resnja (77), 1 nga Radovishi (65), 1 nga Berova (75),1 nga  Dellçeva (57) dhe 1 nga Vallandova (72vjeç). Nga të raportuarit, 24 kanë ndërruar jetë  në spital dhe 2 kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 2.660 teste përmes: ISHP-373, QSHP Shkup-59, QSHP Manastir-57, QSHP Prilep-20, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-7, Laboratori i Spitalit  Kozle-6, KU Pulmonologji me Alergologji –2, SP 8 Shtatori-15 , Instituti i Mikrobiologjisë-75, MANU-105, Zhan Mitrev (Philip II) -117, Avicenna-232, Biotek-525, Sistina-142, laboratori Laor-138, Sinlab-31, Remedika -38, Plodnost-27, Genea-2, ,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 689 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 731.997 teste Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 153.461, numri i pacientëve të rikuperuar është 136.545, numri i vdekjeve është 5.042 dhe numri i rasteve aktive është 11.874 persona.

Сподели на:

Related Posts