JANË REGJISTRUAR 323 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 153.137, 714 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 2,928 teste dhe 323 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 96, Kumanovë – 35, Prilep – 20, Strumicë – 17, Manastir – 16, Koçanë – 13, Veles – 12, Tetovë dhe Gostivar -nga 11 raste, Ohër dhe Kërçovë – nga 10 , Kavadar dhe Negotinë – nga 8 , Shtip dhe Radovish -nga 7 , Resnje – 6, Sveti Nikolë dhe Vinicë -nga 5, Dellçevë – 4, Strugë, Berovë dhe Krushevë – nga 3, Kriva Pallankë, Probishtip, Demir Hisar dhe Kratovë – nga 2, Gjevgjeli, Vallandovë, Bogdanci, Pehçevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë regjistruar 714 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 295, Strumicë – 91, Prilep – 73, Manastir – 49, Kumanovë – 32, Shtip – 30, Tetovë – 24, Veles – 23, Radovish – 13, Gjevgjeli dhe Valandovë – nga 11 , Kavadar – 8, Gostivar, Vinicë dhe Dibër- nga 7 , Koçanë – 5, Ohër, Strugë, Berovë dhe Bogdanci -nga 4 , Negotinë dhe Sveti Nikolë -nga 3 , Dellçevë dhe Kriva Pallankë – nga 2 , Probishtipi dhe Demir Kapijë- nga 1.

Janë raportuar gjithsej 24 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (32, 53, 68, 71, 73, 83, 87 dhe 87 vjeç), 4 nga Manastiri (72, 73, 81 dhe 82), 2 nga Strumica (71 dhe 71),2 nga Prilepi (72 dhe 80) ,2 nga Kumanova (62 dhe72), ,1 nga Shtipi (87), 1 nga Tetova (75), 1 nga Gostivari (64), 1 nga Koçani (64), 1 nga Ohri (72) dhe 1 nga Struga ( 71). Nga të vdekurit e raportuar 21 kanë ndërruar jetë në spital dhe 3 kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 2.928 teste përmes: ISHP-433, QSHP Shkup-63, QSHP Manastir-62, QSHP Prilep-23, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-2, Laborator i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji –13, SP 8 Shtatori -9, Instituti i Mikrobiologjisë – 0, MANU-147, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -176, Avicenna-253, Biotek-258, Sistina-243, laboratori Laor-273, Sinlab-59 , Remedika-50, Plodnost-47, Genea-25,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 792.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 729.337 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 153.137, numri i pacientëve të rikuperuar është 135.367, numri i vdekjeve është 5.016 dhe numri i rasteve aktive është 12.754.

Сподели на:

Related Posts