JANË REGJISTRUAR 37 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.063, 69 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 3.143 teste, dhe 37 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 20, Kërçovë – 4, Veles – 3, Tetovë dhe Vinicë – nga 2, Kumanovë, Strumicë, Koçanë, Sveti Nikollë , Radovish dhe Makedonska Kamenicë – nga 1 .
Janë regjistruar 69 pacientë të rikuperuar nga: Manastir- 15, Shkup – 13, Strugë- 6, Kërçovë – 5, Kumanovë – 4, Ohër- 3, Vinicë, Sveti Nikolë, Gostivar, Kavadar, Gjevgjeli dhe Resnje- nga 2 , Veles, Tetovë , Strumicë, Koçanë, Radovish, Makedonska Kamenicë, Prilep, Negotinë, Dellçevë, Demir Hisar dhe Makedonski Brod -nga 1.

Gjithsej janë raportuar 15 persona të vdekur: 3 persona nga Manastiri (70, 71 dhe 79), 2 nga Shkupi (64 dhe 75), 2 nga Kumanova (61 dhe 78), 2 nga Tetova (58 dhe 60),2 nga Prilepi (63 dhe 69) ,1 nga Struga (83), 1 nga Gostivari (66), 1 nga Velesi (73) dhe 1 nga Shtipi (60) .Nga të raportuarit, 3 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi, ndërsa 12 të tjerët në kushte spitalore.

Janë kryer 3.143 teste përmes: ISHP -513, QSHP Shkup-70, QSHP Manastir-84, QSHP Prilep-24, QSHP Tetovë – 16, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0 , KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori -15 , Instituti i Mikrobiologjisë-80, MANU-0, Zhan Mitrev (Philip II) -250, Avicenna-284, Biotek-376, Sistina-234, laboratori Laor- 679, Sinlab-23, Remedika-46, Plodnost-78, Genea-87, Nikob lab-2, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 282.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 776.674 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.063, numri i pacientëve të rikuperuar është 146.869, numri i vdekjeve është 5.311 dhe numri i rasteve aktive është 2.883.

Сподели на:

Related Posts