JANË REGJISTRUAR 51 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.028, 84 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –16 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit janë kryer 4.060 teste, dhe 51 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 28, Tetovë – 5, Manastir dhe Vinicë – nga 3 rastw, Prilep, Koçanë dhe Kërçovë – nga 2, Kumanovë, Veles, Gostivar, Kavadar, Negotinë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë regjistruar 84 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 46, Kumanovë – 7, Manastir- 5, Prilep, Gostivar dhe Dellçevë -nga 3 , Kërçovë, Shtip, Strumicë, Gjevgjeli, Resnje, Berovë dhe Pehçevë – nga 2 , Tetovë, Makedonska Kamenicë dhe Kriva Pallankë – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 16 persona të vdekur: 7 persona nga Shkupi (60, 67, 70, 73, 77, 84 dhe 84 vjeç), 2 nga Kumanova (54 dhe 72) ,2 nga Prilepi (73 dhe 86) ,1 nga Manastiri (75), 1 nga Gostivari (49), 1 nga Tetova (64), 1 nga Makedonska Kamenica (71) dhe 1 nga Negotina (79) .Nga të raportuarit, 5 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi, ndërsa 11 të tjerët në kushte spitalore.Personat që kanë ndërruar jetë në shtëpi janë nga periudha Prill-Maj 2021.

Janë kryer 4.060 teste përmes: ISHP-409, QSHP Shkup-65, QSHP Manastir-105, QSHP Prilep-45, QSHP Tetovë-16, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-15, Laboratori i Spitalit Kozle-0 , KU Pulmonologji me Alergologji-6, SP 8 Shtatori-10 , Instituti i Mikrobiologjisë-67, MANU-75, Zhan Mitrev (Philip II) -283, Avicenna-447, Biotek-527, Sistina-245, laboratori Laor- 660, Sinlab-97, Remedika-69, Plodnost-66, Genea-89, Nikob lab-7, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 757.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 773.531 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.028, numri i pacientëve të rikuperuar është 146.800, numri i vdekjeve është 5.296 dhe numri i rasteve aktive është 2.932.

Сподели на:

Related Posts