JANË REGJISTRUAR 37 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.304, 90 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –10 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit janë kryer 3.108 teste, dhe janë regjistruar 37 raste të reja të COVID-19 nga: Shkup – 15, Kumanovë – 5, Prilep – 3 , Tetovë, Gostivar, Kavadar, Ohër dhe Kërçovë –nga  2 raste, Manastir, Strumicë, Negotinë dhe Radovish – një 1.

Janë regjistruar  90 pacientë të rikuperuar  nga: Shkup- 50, Kumanovë – 8, Veles – 5, Tetovë, Strumicë, Koçanë dhe Kratovë –nga  3, Manastir, Gostivar, Kërçovë, Gjevgjeli dhe Negotinë – nga 2, Strugë, Berovë, Demir Hisar, Pehçevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 10 persona të vdekur: 3 persona nga Shkupi (70, 65, 56 vjeç), 2 persona nga Kumanova (69 dhe 57) ,1 nga Tetova (68), 1 nga Velesi (80),1 ngsa  Koçani (71),1 nga  Dibra (57) dhe  1 nga Krusheva (67). Të 10 personat kanë ndërruar jetë në kushte  në spitalore.

Janë kryer 3.108 teste përmes: ISHP-387, QSHP Shkup-52, QSHP Manastir-77, QSHP Prilep-49, QSHP Tetovë-32, QSHP Kumanovë – 0, , Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-4, , laboratori i Spitalit  Kozle -0, KU Pulmonologji me alergologji -5, SP 8- Shtatori -11, Instituti i Mikrobiologjisë-84, MANU-105, Zan Mitrev (Filip Vtori) -147, Avicenna-222, Biotek-415, Sistina- 144, laboratori Laor-253, Sinlab-41, Remedika-28, Plodnost-59, Genea-30, Nikob lab-36, VFV Medical-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 927.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  799.265 teste të  Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është  155.304, numri i pacientëve të rikuperuar është 148.798, numri i vdekjeve është 5.423, dhe numri i rasteve aktive është 1.083 persona.

Сподели на:

Related Posts