JANË REGJISTRUAR 43 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.345, 48 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –6 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit janë kryer 3.007 teste, dhe janë regjistruar  43 raste të reja të COVID-19  nga: Shkup – 24, Kumanovë – 5, Manastiri dhe Ohër – nga 3 raste , Prilep, Tetovë dhe Kërçovë –nga 2 , Gjevgjeli dhe Vinicë – nga 1

Janë regjistruar  48 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 17, Prilep – 6, Manastir – 5, Ohër – 4, Shtip, Strugë dhe Resnje – nga 3 , Kumanovë, Tetovë, Vinicë, Gostivar, Strumicë, Koçan dhe Probishtip- nga 1 .

Gjithsej janë raportuar 6 persona të vdekur: 2 persona nga Shkupi (67 dhe 86 vjeç) ,1 nga Manastiri (79),1 nga  Kumanova (81),1 nga  Tetova (73) dhe 1 nga Velesi (66). Nga të raportuarit, 2 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 4 të tjerët në kushte spitalore.

Janë kryer 3.007 teste përmes: ISHP-485, QSHP Shkup-70, QSHP Manastir-65, QSHP Prilep-66, QSHP Tetovë-15, QSHP Kumanovë-25, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-1 laboratori i Spitalit  Kozle -0, KU Pulmonologji me alergologji -10, SP 8- Shtatori -8, Instituti i Mikrobiologjisë-43 MANU-95, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -158, Avicenna-267, Biotek-424, Sistina-152 , laboratori Laor-319, Sinlab-23, Remedika-50,Plodnost-37, Genea-20, Nikob lab-50, VFV Medical-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 624.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 802.272 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID- 19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.345, numri i pacientëve të rikuperuar është 148.846, numri i vdekjeve është 5.429 dhe numri i rasteve aktive është 1.070.

Сподели на:

Related Posts