JANË REGJISTRUAR 50 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.937, 133 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –16 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.533 teste dhe 50 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:
Shkup – 26, Manastir – 7, Kumanovë – 6, Prilep, Ohër dhe Strugë – nga 2, Gostivar, Koçan, Dibër, Vinicë dhe Kratovë – nga 1.

Janë regjistruar 133 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 58, Kumanovë dhe Prilep – nga 10, Vinicë – 8, Strumicë – 6, Ohër, Shtip dhe Radovish – nga 5, Veles – 4, Gostivar, Kërçovë dhe Sveti Nikollë – nga 3, Manastir, Koçan dhe Kavadar – nga 2 , Strugë, Tetovë, Resnje, Probishtip, Bogdanci, Demir Hisar dhe Demir Kapijë -nga 1.

Gjithsej janë raportuar 16 persona të vdekur: 4 persona nga Tetova (72, 77, 84 dhe 85), 3 nga Kumanova (61, 62 dhe 81), 1 nga Shkupi (70), 1 nga Prilepi (68), 1 nga Vinica (73), 1 nga Strumica (67), 1 nga Velesi (70), 1 nga Koçani (75), 1 nga Struga (70), 1 nga Negotina (47) dhe 1 nga Makedonska Kamenica (70).Nga të raportuarit, dy kanç ndërruar jetë në shtëpi dhe 14 të tjerët në spital.

Janë kryer 2.533 teste përmes: ISHP-237, QSHO Shkup-49, QSHP Manastir-49, QSHP Prilep-51, QSHP Tetovë – 18, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Mjekësia Ligjore-5, Laboratori i Spitalit Kozle-0 , KU Pulmonologji me Alergologji-0,SP 8 Shtatori -8 , Instituti i Mikrobiologjisë-85, MANU-89, Zhan Mitrev (Philip II) -245, Avicenna-336, Biotek-377, Sistina-255, laboratori Laor- 176, Sinlab-51, Remedika-47, Plodnost-28, Genea-21, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 404.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 765.984 teste të Covid-19 janë.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.937, numri i pacientëve të rikuperuar është 146.632, numri i vdekjeve është 5.265 dhe numri i rasteve aktive është 3.040.

Сподели на:

Related Posts