JANË REGJISTRUAR 46 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.982, 89 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 3.487 teste dhe 46 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:
Shkup – 27, Kumanovë – 8, Ohër dhe Strugë- nga 2, Prilep, Manastir, Koçan, Kërçovë, Dellçevë, Vinicë dhe Krushevë – nga 1.

Janë regjistruar 89 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup – 51, Kumanovë – 9, Koçanë, Strumicë dhe Radovish – nga 3, Kërçovë, Tetovë, Veles, Shtip dhe Resnje – nga 2, Ohër, Manastir, Vinicë, Gostivar, Kavadar, Sveti Nikollë, Probishtip, Bogdanci, Demir Kapijë dhe Makedonska Kamenicë -nga 1.

Gjithsej janë raportuar 15 persona të vdekur: 7 persona nga Shkupi (48, 57, 64, 85, 91, 91 dhe 93 vjeç), 1 nga Kumanova (68), 1 nga Tetova (69), 1 nga Velesi (61), 1 nga Shtip ( 65), 1 nga Manastiri (61), 1 nga Kavadari (82), 1 nga Bogdanci (62) dhe 1 nga Valandova (85).
Nga të raportuarit, 4 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 11 të tjerët në spital.

Janë kryer 3.487 teste përmes: ISHP-356, QSHO Shkup-61, QSHP Manastir-61, QSHP Prilep-37, QSHP Tetovë – 16, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-8, Laboratori i Spitalit Kozle-10 , KU Pulmonologji me Alergologji-0,SP 8 Shtatori-7 , Instituti i Mikrobiologjisë-95, MANU-58, Zhan Mitrev (Philip II) -399, Avicena – 721, Biotek-584, Sistina-218, laboratori Laor- 323, Sinlab-51, Remedika-51, Plodnost-50, Genea-32, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 349.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 769.471 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.982, numri i pacientëve të rikuperuar është 146.721, numri i vdekjeve është 5.280 dhe numri i rasteve aktive është 2.981

Сподели на:

Related Posts