JANË REGJISTRUAR 112 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.636,2.179 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –13 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: në: Shkup – 30, Kumanovë – 13, Kërçovë – 8, Manastir – 7, Radovish – 6, Ohër – 5, Prilep, Koçanë  dhe Makedonska Kamenicë –nga  4, Tetovë, Veles, Kavadar, Strumicë, Dellçevë, Probishtip dhe Kratovë – nga 3  , Shtip dhe Negotinë – nga 2, Gostivar, Gjevgjeli, Sveti Nikollë, Kriva Pallankë, Vinicë dhe Vallandovë – nga 1.

Janë regjistruar  2.179 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 924, Kumanovë – 189, Manastir – 166, Prilep – 137, Tetovë – 97, Ohër – 94, Veles – 76, Kërçovë – 65, Gostivar – 60, Shtip – 55, Kavadar – 43 , Resnje – 41, Gjevgjeli – 28, Strumicë dhe Strugë –nga  26, Negotinë – 24, Koçanë – 23, Dellçevë – 18, Sveti Nikolë – 17, Vinicë dhe Demir Hisar – nga 14, Radovish – 9, Kriva Pallankë, Bogdanci dhe Krushevë –nga  8, Makedonska Kamenicë dhe Valandovë – nga 3, Probishtip – 2, Demir Kapijë – 1 .

Gjithsej janë raportuar 13 persona të vdekur: 3 nga Shkupi (66, 75 dhe 90), 2 nga Manastiri (85 dhe 89) ,2 nga Struga (76 dhe 85), 1 nga Kumanova (88),1 nga  Tetova (85) ,1 nga  Ohri (66),1 nga  Gostivari (69),1 nga  Kavadari (71) dhe 1 nga Koçani (55). Nga ata që u raportuan, 6 kanë ndërruar jetë  në shtëpi, dhe 7 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital

Janë kryer  4.196  teste përmes: ISHP-246, QSHP Shkup-68, QSHP Manastir-86, QSHP Prilep-46, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-12, Laboratori i Spitalit  Kozle-0,KU  Pulmonologji me Alergologji –6, SP 8 Shtatori-7, Instituti i Mikrobiologjisë – 69, MANU-98, Zhan Mitrev (Philip II) -260, Avicenna-351, Biotek-606, Sistina-265, laboratori Laor-703, Sinlab-158, Remedika -100, Plodnost-74, Genea-17, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej  1024.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  753.923  teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është  154.636,, numri i pacientëve të rikuperuar është  145.606,  numri i vdekjeve është 5.197 dhe numri i rasteve aktive është 3.833.

Сподели на:

Related Posts