JANË REGJISTRUAR 908 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 145.909, 732 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –31 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.616 teste, dhe 908 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 367, Manastir – 71, Kumanovë – 64, Prilep – 49, Shtip – 40, Veles dhe Ohër -nga 39 raste, Tetovë – 38, Strumicë – 24, Gostivar – 21, Kërçovë – 19, Koçanë- 18, Kavadar – 16, Gjevgjeli – 14, Sveti Nikolë dhe Vinicë – nga 11, Kriva Pallankë dhe Dibët- nga 10, Negotinë – 9, Strugë – 8, Berovë, Probishtip, Vallandovë dhe Bogdanci – nga 4, Resnje dhe Dellçevë -nga 3 , Radovish, Krushevë dhe Kratovë-nga 2 , Demir Hisar dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 732 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 339, Kumanovë dhe Prilep – nga 56 , Manastir -43, Veles – 37, Tetovë – 35, Gostivar-29, Shtipi – 25, Koçanë dhe Kërçovë- nga 16 , Berovë- 15, Gjevgjeli – 14, Resnje, Radovish dhe Probishtip – nga 7, Vinicë – 6, Strumicë dhe Sveti Nikolë- nga 5, Kriva Pallankë – 4, Valandovë – 3, Dellçevë – 2, Krushevë, Bogdanci, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Dojran – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 31 persona të vdekur: 11 nga Shkupi (89, 84, 76, 75, 72, 72, 70, 68, 62, 51, 48 vjeç), 4 nga Prilepi (87, 83, 82, 68),4 nga Kërçova (81, 70, 60, 59), 3 nga Manastiri (68, 62, 61), 2 nga Tetova (80 dhe 60) ,2 nga Ohri (84 dhe 80) ,1 nga Velesi (82), 1 nga Kavadari (82 ), 1 nga Struga (76), 1 nga Sveti Nikolë (88) dhe 1 nga Makedonski Brod (73). Nga pacientë e ndjerë , 30 kanë ndërruar jetë në spital dhe vetëm një pacient ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 3.616 teste përmes: ISHP – 565, QSHP Shkup – 81, QSHP Manastir – 105, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile – 4, Mjekësia Ligjore – 7, Laboratori i Spitalit Kozle – 11, KU Pulmonologji me Alergologji – 6, SP 8 Shtatori -21 , Instituti i Mikrobiologjisë – 75, MANU – 121, Zhan Mitrev (Philip II) – 140, Avicena – 418, Biotek – 287, Sistina – 230, Laborator Laor – 288, Sinlab – 50, Remedika – 30, Plofnost- 64 , Genea – 5, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1.108 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 684.888 teste Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 145.909, numri i pacientëve të rikuperuar është 121.439, numri i vdekjeve është 4.388 dhe numri i rasteve aktive është 20.082 persona.

Сподели на:

Related Posts