VAKSINIMI I QYTETARËVE TË RRITUR PO SHKON ME DINAMIKË TË MIRË NË TË GJITHË VENDIN

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, në një deklaratë për media informoi për rrjedhën e vaksinimit në A1 Arena “Boris Trajkovski”, ku aktualisht po kryhet vaksinimi i qytetarëve nën 75 vjeç

Salla e Boris Trajkovski vazhdon të punojë si pika e katërt e vaksinimit në Shkup dhe të gjithë qytetarët që ishin regjistruar fillimisht, dhe janë nën 75 vjeç, dmth 73 dhe 74 vjeç do të vaksinohen në ditët në vijim.
Vaksinimi do të bëhet me vaksinat që janë në dispozicion . Sputnik V që ata mbetën pas përfundimit të vaksinimit të infrastrukturës kritike, pjesë e vaksinave të Astra Zeneka dhe dhurimit nga Emiratet e Bashkuara Arabe dhe kjo është vaksina kineze.

Orari është bërë, është më e zgjatur sepse ende kemi të bëjë me të moshuar, disa prej tyre vijnë me përcjellje, dhe sipas dinamikës se si do të shkojë, orari do të bëhet për ditët në vijim. I gjithë procesi i vaksinimit po shkon mirë në sallën Boris Trajkovski dhe në të gjitha pikat në vend, tha Ministri Filipçe.

Data e saktë e mbërritjes së vaksinave kineze në shumën prej 200.000 doza është konfirmuar dhe ne pritet t’i marrim ato më 28 Prill, gjë që do të përshpejtojë dinamikën e vaksinimit dhe do të mbulojë një grup më të madh të qytetarëve.

“Ne presim vaksinat e ardhshme nga Pfizer në fillim të javës së ardhshme, sipas njoftimit më 19 prill, 10.000 vaksina, në 26 prill 10.000 të tjerë dhe ka një konfirmim nga ambasada kineze që ne duhet të presim vaksinat kineze diku rreth 28 prillit ” tha ministri.

Sa i përket situatës në spitale, ai theksoi se pas asaj mini-kulmit, pasi kishte presion të madh në fillim të javës, numrat tani janë më rënje.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve rishtas po bie përsëri, ne po shohim të gjithë spitalet në Shkup dhe në të gjithë vendin. Presionin që kishin më parë është kaluar. Ka akoma raporte dhe ne jemi akoma të kujdesshëm sepse ka një numër të madh të pacientëve të diagnostikuar që mund të kenë nevojë për trajtim spitalor por numri i pranimeve nuk është i njëjtë me atë të një jave më parë.
Shpresoj që kjo tendencë të vazhdojë dhe kjo padyshim është shenjë se kjo valë po ulet, tha ministri Filipçe.

Сподели на:

Related Posts