JANË REGJISTRUAR 949 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 144.111, 737 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –33 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 3.610 teste dhe 949 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 357, Manastir – 85, Kumanovë – 69, Prilep – 43, Veles – 39, Ohër – 36, Tetovë – 34, Strumicë dhe Koçan – nga 29, Gostivar – 28, Shtip – 26, Kavadar – 25, Kërçovë – 21 , Gjevgjeli – 14, Sveti Nikollë – 13, Strugë – 11, Resnje dhe Radovish – nga 10, Dellçevë dhe Vinicë nga 9, Negotinë, Berovë dhe Valandovë – nga 7, Kriva Pallankë – 6, Bogdanci – 5, Dibër dhe Makedonski Brod – nga 4 ,Demir Hisar dhe Makedonska Kamenic –nga  3, Probishtip dhe Pehçevë nga 2, Krushevë dhe Demir Kapijë nga 1.

Janë regjistruar 737 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 380, Prilep – 42, Veles – 39, Kumanovë – 32, Kavadar – 26, Manastir – 25, Gjevgjeli – 23, Gostivar – 21, Tetovë – 20, Shtip dhe Krushevë – nga 16, Negotinë – 13, Koçanë dhe Strumicë nga 11, Radovish dhe Dellçevë nga 7, Demir Kapijë – 6, Berovë, Kërçovë dhe Makedonski Brod – nga 5, Resnje dhe Vinicë nga 4 ,Bogdanci, Probishtip dhe Pehçevë – nga 3, Ohër, Sveti Nikolë, Kriva Pallankë dhe Dojran –nga 2, Valandovë dhe Kratovë nga  1.

Gjithsej janë raportuar 33 persona të vdekur: 11 nga Shkupi (54, 67, 68, 70, 71, 72, 72, 75, 77, 86 dhe 87), 3 nga Manastiri (49, 66 dhe 74) ,3 nga Tetova (40, 65 dhe 85), 2 nga Kumanova (66 dhe 84), 2 nga Prilepi (67 dhe 75),2 nga  Ohri (72 dhe 84) ,2 nga Gjevgjeli (25 dhe 76) ,1 nga Koçanë (58), 1 nga Shtip (65),1 nga  Kavadar (58), 1 nga Struga (65), 1 nga Radovishi (74),1 nga  Dellçeva (79),1 nga  Negotina (87) dhe 1 nga Berova (87).Nga pacientët e raportuar, njëri ka ndërruar jetë në shtëpi dhe të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.610 teste përmes: ISHP-679, QSHP Shkup-71, QSHP Manastir-77, Klinika për Sëmundje Infektive dhe KuGjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-8, Laboratori i Spitalit Kozle-0,KU Pulmonologji dhe  Alergologji-3, SP 8 Shtator -7, Instituti i Mikrobiologjisë-78, MANU-158, Zhan Mitrev (Philip II) -155, Avicenna-208, Biotek-241, Sistina-214, laboratori Laor-351, Sinlab – 63, Remedika-46, Plodnost– 60, Genea – 4, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,187.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 677.988 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 144.111, numri i pacientëve të rikuperuar është 119.683, numri i vdekjeve është 4.322 dhe numri i rasteve aktive është 20.106.

Сподели на:

Related Posts