MINISTRI FILIPÇE PËR VIZITË NË SPITALIN E KUMANOVËS: SPITALI PUNON PANDËRPRER Me KUADËR DHE PËRGATITJE TË MJAFTUESHËME

Ministri i Shëndetësisë  Doc. Dr. Venko Filipçe sot vizitoi spitalin në Kumanovë për të inspektuar  punën dhe kapacitetin.

Në takimin me menaxhmentin, ai konfirmoi se spitali po punon mirë dhe se organizimi i punës është i mirë.
Pasi 18 punonjës u diagnostikuan me Covid-19, puna u riorganizua dhe spitali tani po funksionon pa probleme.

Disa ditë më parë, dy mjekë nga Shtipi dhe Shkupi erdhën për të mbështetur punonjësit e departamentit të sëmundjes infektive, ku dhe kapacitetet janë  të mjaftueshme
Në spitalin e Kumanovës janë gjithsej 700 të punësuar, dhe përkundër faktit se 18 prej tyre janë të sëmurë me Kovid, nuk ka asnjë personel tjetër që është në izolim.


Drejtori i spitalit informoi Ministrin se ajo ka një numër të mjaftueshëm të pajisjeve mbrojtëse dhe ajo vazhdimisht plotësohet.

Ministria e Shëndetësisë vazhdon të monitorojë intensivisht situatën në Kumanovë dhe nëse ka nevojë për mbështetje shtesë sa i përket burimeve, ajo do të reagojë menjëherë.

Сподели на:

Related Posts