JANË REGJISTRUAR 29 RASTE TË REJA ME COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 599 PERSONA

Ministria e Shëndetësisë informon se në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendjes fibrile në Shkup, vdiqën 4 pacientë me koronavirus: një pacient nga Kumanova (52 vjeç), një pacient nga Llabunista-Struga (65 vjeç), një pacient nga Çelopeku – Tetovë (62 vjeç) dhe një pacient nga Shtipi (81 vjeç). Një tjetër pacient i konfirmuar në shtëpi në moshën (53 vjeç) vdiq në Kumanovë në shtëpi.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë raportuar 29 raste të reja të koronavirusit. Sipas qyteteve: Shkupi – 15, Kumanova – 7, Prilep – 1, Struga 3 dhe Kocani – 3.

Me këtë, numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë është 599 persona.

Sipas vendbanimit, deri më tani rastet e Covid -19 janë regjistruar në: Shkup – 254

Kumanovë – 128

Dibër – 49

Shtip 20

Prilep -34

Tetovë – 29

Strugë – 28

Velesi – 10

Manastir –6

Ohër –3

Kavadari – 2

Gostivar – 4

Gjevgjeli – 4

Strumica – 2

Kriva Palanka – 3

Radovish -4

Krushev – 2

Koçani – 17

386 teste janë kryer gjatë 24 orëve të kaluara ,të përfshiera përmes IPSH-229,përmes Fakultetit të Veterinarisë – 8, Avicenna – 22, Bioteh – 22, dhe Philip II (Zhan Mitrev) -105 .

Deri më tani, janë kryer gjithsejtë 5,879 teste të Covid-19 në vend.


Сподели на:

Related Posts