КONVENTA KOMBËTARE E BASHKIMIT EVROPIAN NË REPUBLIKËN E МAQEDONISË SË VERIUT

Кonventa kombëtare e bashkimit Evropian në Republikën e Мaqedonisë së Veriut në këtë ngjarje mori pjesë zëvendësministrja e Shëndetësisë, Dr. Maja Manoleva, e cila vuri në dukje se 

Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me Departamentin e Shëndetësisë Elektronike dhe Fondin e Sigurimeve Shëndetësore, është duke punuar vazhdimisht në digjitalizimin e proceseve të kujdesit shëndetësor përmes përmirësimit të vazhdueshëm të sistemeve elektronike dhe futjes së sistemeve të reja. 

Rëndësia e sistemeve shëndetësore elektronike i ngre ato në nivelin e infrastrukturës kritike të informacionit, mbrojtja e të cilave duhet të jetë në nivelin më të lartë, dhe nevojiten mekanizma të përshtatshëm për t ‘u marrë me krizat që mund të lindin nga sulmet hibride. Duke zbatuar arsimin, masat teknike, bashkëpunimin dhe aktivitete të tjera, ne mund të përpiqemi të minimizojmë rreziqet dhe të mbrojmë informacionin tonë shëndetësor dhe privatësinë e pacientit”, tha Dr. Manoleva në fjalimin e saj. 

Сподели на:

Related Posts