NE E SJELLIM JETËN PËRSËRI NË NORMALE VETËM SË BASHKU MUND TA KAPËRCEJMË KËTË SITUATË NGA E CILA DO TË DALIM MË TË FORTË DHE MË TË MENÇUR

    
Ministri i Shëndetësisë Doc. Dr Venko Filipce deklaroi se jeta po fillon të kthehet në normale dhe kanë  filluar të hapen bizniset , lëvizja e lirë po kthehet, dhe së shpejti do të hapen kufijtë
“Ne po hapemi si të gjitha vendet përreth nesh dhe në botë. Tani jemi përballë dy zgjedhjeve. Të mësohemi të respektojmë pa kushte masat për mbrojtjen e shëndetit që janë parakusht për normalizimin e situatës ose duke mosrespektuar masat për të rrezikuar të kthehen në kufizime dhe masa të rrepta “, tha Ministri Filipçe.
Ai theksoi se analiza e epidemiologëve konfirmoi që situata është e qëndrueshme, dhe strategjia aktuale ka dhënë rezultate.
“Ne kemi mbrojtur sistemin shëndetësor dhe e kemi mbajtur nën kontroll epideminë. Ky ishte një parakusht për lehtësimin e masave kufizuese. Sidoqoftë, masat e mbrojtjes personale mbeten në fuqi dhe duhet të respektohen plotësisht. Veshja e detyrueshme e një maskë ose mbulimi i gojës dhe hundës, ruajtja e distancës fizike, higjena e rregullt dhe dezinfektimi i duarve janë masa që mbeten pjesë e jetës sonë të përditshme. Me këto masa, ne do të vazhdojmë dhe do të mbrohemi me ta “, tha Ministri Filipçe.
Filipçe theksoi se virusi nuk do të largohet dhe me të do të duhet të mësojmë të jetojmë për një periudhë më të gjatë kohore. Kjo do të thotë që përgjegjësia e qytetarëve tani është edhe më e madhe.
“Është e papranueshme për ata që respektojnë masat për të qenë në rrezik nga ata që jo. Ju bëj thirrje gjithashtu institucioneve kompetente, të gjitha shkeljet që rrezikojnë shëndetin publik duhet të sanksionohen. Unë dua që të gjithë ta kuptojnë se duke mbrojtur shëndetin tuaj, ju po mbroni të gjithë rreth jush, duke kursyer jetën e të dashurve tuaj, të bashkëqytetarëve tuaj dhe duke ndihmuar profesionistë të shëndetit. Kjo është beteja jonë e përbashkët. Vetëm së bashku mund ta kapërcejmë këtë situatë. Unë besoj se do të dalim nga kjo krizë shumë më e fortë dhe më e mençur dhe do të kuptojmë se sa e rëndësishme është solidariteti qytetar, mbështetja e institucioneve dhe ndihma e ndërsjellë “, tha Filipçe

Сподели на:

Related Posts