NË REPARTET INFEKTIVE NË VEND PO TRAJTOHEN 846 PACIENTË ,KA SHTRETËR TË LIRË

Gjatë 24 orëve të kaluara në Qendrat Covid në spitalet në të gjithë vendin, është raportuar se gjithsej 846 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus po trajtohen.Sipas raporteve të spitaleve që arrijnë në Ministrinë e Shëndetësisë në baza ditore, 77 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për KOVID-19 janë të hospitalizuar në spitalin e Manastirit. 58 pacientë janë të hospitalizuar në spitalin e Shtipit.Reparti infektiv në Tetovë ka 47 pacientë, në Veles po trajtohen 63 pacientë dhe në Kumanovë 117 pacientë pozitivë dhe të dyshuar ndaj KOVID -19. 95 pacientë janë të hospitalizuar në Qendrën Covid në Ohër, 128 në Prilep, 73 në Qendrën Covid në Gostivar dhe në Strugë 34 pacientë të sëmurë. 66 pacientë janë në spitalin në Strumicë, 18 në Koçanë, 21 në Kërçovë, 36 në Kavadari dhe 13 në Gjevgjeli pozitiv për virusin korona.Duhet të merni parasysh se numrat ndryshojnë nga ora në orë, sipas pranimeve dhe lëshimeve të pacientëve.

Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe të dyshuar ndaj virusit Corona që trajtohen në departamentet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në të gjithë vendin është 1335 dhe ka deri në 140 shtretër në spitale të zbrazëta në Qendrat Covid.
Gjatë ditës, bëhen lëshime për pacientët e rikuperuar, të cilat do të lirohen shtretër shtesë.
Përndryshe, të gjithë reparte e spitaleve klinike kanë vende të lira dhe janë të furnizuara me oksigjen. Ministria e Shëndetësisë është në kontakt të vazhdueshëm me të gjitha spitalet dhe nëse është e nevojshme, kapacitetet e njësive të repartit do të zgjerohen më tej.

Сподели на:

Related Posts