NË QENDRAT COVID NË SHKUP GJATË 24 ORËVE JANË HOSPITALIZUAR 56 PACIENTË,GJITHSEJ JANË DUKE U TRAJTUAR 489 PACIENTË TË DYSHUAR DHE TË KONFIRMUAR ME COVID-19

Gjatë 24 orëve të kaluara, 56 pacientë të rinj janë hospitalizuar në Qendrat Covid në Shkup për shkak të ndërlikimeve nga koronavirusi. Gjithsej 489 persona të dyshuar dhe të konfirmuar për KOVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet.

Në 24 orët e fundit, gjithsej ka pasur 34 pranime në klinikat interne dhe shtatë pacientë u hospitalizuan në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive dhe TB, tre në Qendrën Covid të Klinikës së Neurologjisë, dy pacientë u shtruan në spital në Klinikën për Dermatovenereologji, 11pacientë në Qendrën e Klinikës për Vesh, Hundë dhe Fyt dhe nëntë pacientë në Klinikën për Sëmundjet e Syrit.

Ka pasut 11 pranime të reja pacientësh në Qendrën Covid në Spitalin 8 Shtator, si dhe në Klinikën e Sëmundjeve Infektive.
Në 24 orët e kaluara, 27 pacientë të rikuperuar janë lëshuar në shtëpi.
Për momentin, 25 pacientë janë duke u trajtuar në Klinikën e Lëkurës në Qendrën Covid, 35 pacientë janë duke u trajtuar në Klinikën e Neurologjisë, dhe gjitjsej 47 pacientë me simptoma të koronavirusit janë pranuar në Institutin e TB.Klinika e Nefrologjisë aktualisht ka 24 pacientë, dhe Klinika e Sëmundjeve të Syrit ka 23 pacientë. 25 pacientë janë në Qendrën e Klinikës së veshit, hundës dhe fytit.
Gjithsej 106 pacientë janë në Spitalin 8 shtator, 153 pacientë në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive në Fëmijët Kozle ka 26 pacientë, nga të cilët 7 fëmijë dhe 19 të rritur.

Gjithsej 489 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për KOVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive të spitaleve të kryeqytetit. Shumë prej tyre janë në mbështetje të oksigjenit.
Pavarësisht numrit të madh të pranimeve dje, kishte rreth 40 vende të lira deri në orën 8 të mëngjesit të sotëm dhe pritet që gjatë ditës pas ekzaminimeve të pacientëve të rikuperuar, vende të lira të lirohen në Klinikën e Sëmundjeve Infektive dhe në Spitalin 8 shtator.
Të gjithë departamentet infektive kanë oksigjen dhe mund të kujdesen për pacientët që kanë nevojë për mbështetje të oksigjenit.

Сподели на:

Related Posts