PAJISJET MË TË FUNDIT MJEKËSORE NË DISPOZICION PËR QENDRAT COVID

Ministria e Shëndetësisë informon se në kuadër të projektit për menaxhim urgjent të krizës së shkaktuar nga COVID-19, i financuar me një hua nga Banka Botërore, janë prokuruar pajisje mjekësore më të fundit.
Dorëzimi dhe instalimi i pajisjeve filloi dje dhe ato tashmë janë instaluar në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive te Fëmijët – Kozle, Shtip, Strumicë, Kumanovë dhe Gjevgjeli, dhe gjatë ditëve në vijim të gjitha institucionet e tjera do të mbulohen, në përputhje me prokurimi i pajisjeve mjekësore. Këto janë 17 pajisje me ultratinguj dhe 17 aparate celularë me rreze X, të cilat ofrojnë teknologji moderne dhe të azhurnuar në dispozicion të profesionistëve shëndetësorë për të zbuluar, diagnostikuar dhe trajtuar pacientë të infektuar me virus, si dhe sëmundje të tjera.

Teknologjitë inovative të pajisjeve janë krijuar për të siguruar rezolucion më të lartë, kanë procesorë të përparuar për transmetimin dhe marrjen e sinjaleve, si dhe diagnostifikim shumë të ndjeshëm dhe të saktë përmes sistemit echo. Të gjithë këta parametra përmirësojnë ndjeshëm përvojën diagnostike. Sistemi i motorizuar i imazhit dixhital me rreze X me lëvizshmëri inteligjente, si dhe manipuluesi bionik, i cili krijon gamën më të gjerë të mbulimit, plotëson parametrat e dëshiruar në mjedisin inovativ klinik.

Investimi i vazhdueshëm në sistemin shëndetësor, zbulimi i nevojave të pacientëve duke siguruar pajisje me cilësi të lartë, pajisje lehtësisht të adaptueshme dhe të lëvizshme është një tregues tjetër i arritjes së dëshirës sonë për shërbime shëndetësore të modernizuara, moderne dhe të përballueshme për të gjithë qytetarët e vendit tonë. Instalimi i qendrave covid mundësoi një dyfishim të kapacitetit spitalor ekzistues, siguroi një shtesë prej 10,000 m2, të cilat u vunë në dispozicion dhe një shtesë prej 624 shtretër spitalorë gjatë pandemisë.

Сподели на:

Related Posts