SOT JANË KONFIRMUAR 120 RASTE TË REJA ME KOVID -19 NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE 2611, 16 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 2 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 953 teste dhe janë regjistruar 120 raste të reja të covid-19 në: Shkup-67, Kumanovë-19, Shtip-16, Prilep-4, Tetovë-9, Veles- 2, Gostivar-1, Negotinë -1, Strumicë-1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 16 pacientë të rikuperuar, në Shkup-8, Shtip-3, Prilep-2, Tetovë-1, Veles-1, Manastir-1.
Kanë ndëruar jetë dy pacientë nga Tetova.
Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile, ndërroi jetë një paciente 65 vjeçare e trajtuar në klinikë nga 28 maj dhe në Spitalin “8 Shtatori” ndërroi jetë një pacientë 69 vjeçar i hospitalizuar më 1 qershor.

.Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2611, numri i pacientëve të rikuperuar është 1621, numri i të ndjerëve është 147, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 843.
Dje pas përfundimit të anketave epidemiologjike u vërtetua se një Testet pozitive i kontrollit nga Shkupi, dy persona të regjistruar në Shkup janë nga Velesi, dhe një nga Berova.

Prandaj, shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 1050, aktiv 451
• Kumanovo 500, aktiv 85
• Dibër 51, 0 aktive
• Shtip 127, aktiv 89
• Prilep 217, aktiv 32
• Tetovë 245, aktiv 88
• Strugë 90, aktiv 18
• Veles 137, aktiv 31
• Manastir 28, aktiv 2
• Ohër 24, aktiv 7
• Kavadari 6, aktiv 1
• Gostivar 33, aktiv 12
• Gjevgjeli 4, aktiv 0
• Strumicë 5, aktive 3
• Kriva Palankë 6, aktive 0
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushevë 3, aktiv 0
• Koçanë 41, aktiv 10
• Probistip 5, aktiv 3
• Demir Hisar 1, aktiv 0
• Makedonski Brod 2, aktiv 0
• Pehçevë 3, aktiv 0
• Berovë 2, aktiv 1
• Valandovë 2, aktiv 1
• Vinicë 3, aktiv 1
• Delçevë 1, aktiv 0
• Kratovë 3, aktiv 1
• Sveti Nikole 2, aktiv 2
• Kërçovë 3, aktive 1
• Negotinë 13, aktiv 4 (* 7 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

953 testet e kryera janë përmes: ISHP-së -415, QSHP Shkup-36, Avicena -71, Bioteck-95, Zhan Mitrev (Filipi II) -128, Sistina me metodë PCR – 95 dhe MANU -113. Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 33 114 teste për covid-19.

Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluara, 2 teste janë brenda skriningut në kopshtet në Shtip, nuk ka ndonjë rezultat pozitiv të covid -19.

Në 24 orët e kaluara, 3 pacientë të rinj janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, gjithsej 47 pacientë janë të hospitalozuar . 19 prej tyre janë të sëmurë rëndë dhe me mbështetje të oksigjenit. Deri në këtë mëngjes, 2 pacientë të rinj u pranuan në Spitalin “8 Shtator”, dhe gjithësej 27 pacientë janë të hospitalizuar në spital. Ka 8 pacientë në pajisje për frymëmarrje, dhe 5 pacientë të tjerë me një pasqyrë klinike më të rëndë.
Spitali në Manastir ka të hospitalizuar në spital 10 pacientë, dhe 1 pacientë po monitorohet që është në trajtim shtëpiak përmes spitalit.
Në spitalin e Shtipit, 16 pacientë janë të hospitalizuar dhe 9 pacientë po monitorohen që janë në trajtim shtëpiak përmes spitalit. Në repartet infektive në Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 27 pacientë janë të hospitalizuar – pozitiv dhe dyshuar për covid -19.s

Сподели на:

Related Posts