SOT JANË KONFIRMUAR 127 RASTE TË REJA TË “COVID-19”, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE 3152, JANË RIKUPERUAR 7 PACIENTË – 3 PACIENTË NDËRUAN JETË

  
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 702 teste, dhe janë regjistruar 127 raste të reja të covid-19 në: Shkup-67, Kumanovë-1, Dibër-1, Shtip-33, Tetovë-10, Strugë-5,  Ohër-6, Koçani-2, Probishtip-2
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 7 pacientë të rikuperuar, në: Shkup-4, Tetovë-2, Gostivar-1. 3 persona ndruan jetë
Një pacientë 70-vjeçar nga Kumanova, i shtruar në spital më 4 qershor dhe dy nga Shkupi, një pacientë 62-vjeçar, i shtruar në spital në 5 qershor dhe një pacientë 78-vjeçar, i shtruar në spital më 2 qershor, ndruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile.
 Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 3152, numri i pacientëve të rikuperuar është 1653, numri i të ndjerëve është 156, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 1343. Pas përfundimit të anketave epidemiologjike, një nga rastet pozitive të regjistruar dje në Kumanovë është nga Shkupi. Prandaj, shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 1332, aktiv 720

• Kumanovë 556, aktiv 139

• Dibër 53, aktive 2

• Shtip 207, aktiv 169

• Prilep 218, aktiv 27

• Tetovë 291, aktiv 127

• Struga 103, aktive 30

• Velesi 144, aktiv 30

• Manastir 30, aktiv 3

• Ohër 37, aktiv 20

• Kavadarci 6, aktiv 1

• Gostivar 50, aktiv 28

• Gjevgjeli 6, aktiv 2

• Strumica 5, aktive 2

• Kriva Palanka 7, aktive 1

• Radovish 4, aktiv 0

• Krushev 3, aktiv 0

• Koçani 53, aktiv 22

• Probishtip 7, aktiv 5

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 2, aktiv 0

• Pehçeva 3, aktiv 0

• Berova 2, aktiv 1

• Valandova 3, aktiv 2

• Vinica 3, aktiv 1

• Delçeva 1, aktiv 0

• Kratova 3, aktiv 1

• Sveti Nikole 3, aktiv 2

• Kërçova 3, aktive 1

• Negotino 16, aktiv 7 (* 9 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
702 testet e kryera ishin: IPH-440, Q.SH.P Shkup-24, Avicena-0, Biotech-0, Zhan Mitrev (Philip II) -91, Sistina me metodë PCR -66 dhe MANU -81. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 37.027 teste covid-19
Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluara, 28 teste janë nga  skriningu në kopshtet në Koçani, ku nuk ka asnjë pozitivitet  në covid -19.
Sipas komunave, rastet aktive në Shkup  nga dje
• Çair- 168

• Qendra – 64

• Butel – 63

• Gazi Baba-58

• Aerodrom- 57

• Saraj- 55

• Karposh- 45

• Kisela Voda- 35

• Haraçin- 23

• Studeniçan – 19

• Ilinden- 18

• Gjorce Petrov- 18

• Shuto Orizari- 17

• Petrovec- 6

• Çuçer Sandevo- 3

• Sopishte- 2

• Stranec -2

Сподели на:

Related Posts