SOT JANË KONFIRMUAR 120 RASTE TË REJA TË COVID -19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 6454, 123 PACIENTË JANË RIKUPERUAR, 4 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 954 teste në 24 orët e fundit, dhe 120 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-64, Kumanovë-4, Dibër-4, Shtip-2, Prilep-2, Tetovë-14, Strug-5, Manastir-3, Ohër-7, Gostivar-2, Makedonski Brod-1, Sveti Nikole-2, Kërçov-5, Resën-5.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 123 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-17, Kumanova-92, Shtip-2, Prilep-1, Tetovë-4, Veles-1, Kërçova-1, Resen-5.
4 persona nga Shkupi, të moshës 51, 56, 58 dhe 67, vjeçare ndruan jetë në spitalin “8 Shtatori”.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 6454, numri i pacientëve të shëruar është 2598, numri i vdekjeve është 306, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3550. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 3134, aktiv 2049
• Kumanov 760, aktiv 211
• Dibër 96, aktive 44
• Shtip 347, aktiv 160
• Prilep 263, aktiv 37
• Tetovë 714, aktiv 394
• Struga 225, aktiv 140
• Velesi 186, aktiv 40
• Manastir 54, aktiv 20
• Ohri 174, aktiv 150
• Kavadarci 18, aktiv 12
• Gostivar 122, aktiv 66
• Gjevgjeli 10, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 15, aktiv 10 • Kriva Palanka 15, aktive 9 • Radovish 4, aktive 0 • Krushev 6, aktive 3 • Koçani 69, aktive 22 • Probishtip 19, aktiv 11 • Demir Hisar 2, aktiv 1 • Makedonski Brod 5, aktiv 3 • Pehchevo 6, aktiv 3 • Berovo 2, aktiv 0 • Valandovo 6, aktiv 2 • Vinic 3, aktiv 0 • Delçev 1, aktiv 0 • Kratov 4, aktiv 1 • Sveti Nikole 30, aktiv 26 • Kërçova  35, aktiv 29 • Resën 108, aktiv 94 • Negotin 21, aktiv 10 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapija)
954 testet e kryera janë përmes: ISHP-232, QSHP Shkup-0, Avicenna-109, Biotech-130, MANU-110, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -203, Mjekësia Gjyqësore-17, Sistina me metodën PCR -109, CPH Manastir -43, laboratorë nga jashtë-1. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 61.727 teste covid. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 91 pacientë u shtruan në spital. Ekzistojnë 44 pacientë që mbështesin oksigjenin, asnjë pacient në ventilim mekanik.
Spitali në Kozle ka shtruar në spital 24 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, dy fëmijë pozitivë dhe pesë me simptoma të virusit.
8 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 131 pacientë u shtruan në spital. Ka 10 pacientë në ventilim mekanik.
38 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 35 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 85 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive në komunat e Shkupit sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 454
• Aerodrom – 166
• Butel – 173
• Gazi Baba – 185
• Qendra – 153
• Karposh – 170
• Saraj – 163
• Kisela Voda – 119
• Gjorce Petrov – 118
• Studeniçan – 111
• Shuto Orizari – 87
• Haraçina – 52
• Ilinden – 33
• Petrovec – 19
• Çuçer Sandev – 21
• Sopishte – 13
• Zelenikov-4
• I huaj- 2
• I pa përcaktuar- 7

Сподели на:

Related Posts