SOT JANË REGJISTRUAR 126 RASTE TË REJA TË COVID- 19 – GJITHËSEJ 6.334 TË DIAGNOSTIKUAR, 48 PACIENTË TË RIKUPERUAR – 4 PACIENTË NDËRRUAN JETË

  
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1,140 teste, dhe 126 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-66, Kumanovë-6, Shtip-15, Prilep-3, Tetovë-19, Strugë-2, Veles-2, Manastir-1, Kavadarci-4, Gostivar-2, Probishtip-2, Sveti Nikole-1, Resën-3.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 48 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-43, Shtip-1, Manastir-1, Resen-3.
4 persona ndruan jetë, një pacient  nga Shkupi, Prilepi, Tetova dhe Gostivari.
Një pacient nga Tetova (56 vjeç) ndroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Një pacient nga Shkupi (56 vjeç) ndroi jetë në spitalin “8 Shtator”. Një paciente (71 vjeç) ndroi jetë në spitalin e Gostivarit dhe një pacient 83-vjeçar në Prilep.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 6334, numri i pacientëve të rikuperuar është 2475, numri i vdekjeve është 302, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3557. Një nga testet e djeshme është test kontrolli, aktualisht shpërndarja pas qytetet janë është si më poshtë:
• Shkup 3071, aktiv 2007
• Kumanovë 756, aktiv 299
• Dibër 92, aktive 40
• Shtip 345, aktiv 160
• Prilep 261, aktiv 36
• Tetovë 700, aktiv 384
• Strugë 220, aktive 135
• Velesi 185, aktiv 40
• Manastir 51, aktiv 17
• Ohri 167, aktiv 143
• Kavadarci 19, aktiv 13
• Gostivar 119, aktiv 63
• Gjevgjeli 10, aktiv 3 (* 2 persona nga NP-Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumica 15, aktiv 10
• Kriva Palanka 15, aktive 9
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushev 6, aktive 3
• Koçani 69, aktiv 22
• Probishtip 19, aktiv 11
• Demir Hisar 2, aktiv 1
• Makedonski Brod 4, aktiv 2
• Pehçev 6, aktiv 3
• Berov 2, aktiv 0
• Valandov 6, aktiv 2
• Vinica 3, aktiv 0
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 4, aktiv 1
• Sveti Nikole 28, aktiv 24
• Kërçova 30, aktive 25
• Reseni 103, aktiv 94
• Negotino 21, aktiv 10 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1140 testet e kryera janë: ISHP-489, QSHP Shkup-0, Avicenna-106, Biotech-110, MANU-115, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -180, Mjekësia Ligjore-0, Sistina me metodën PCR -120, CPH Manastir -20, laboratori Laor- 0. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 60,773 teste të covid -19. Sot nuk ka teste skriingu.
Në 24 orët e kaluara, 8 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 92 pacientë u shtruan në spital. Ka 43 pacientë me mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Në spitalin në Kozle, 23 pacientë të rritur u testuan pozitivë për covid-19, tre fëmijë pozitivë dhe katër me simptoma të virusit u shtruan në spital.
18 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 140 pacientë u shtruan në spital. Ka 11 pacientë në aparatin respirator.
45 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 33 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 74 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për Kovid-19.
Rastet aktive në komunat e Shkupit sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 435
• Aerodrom – 160
• Butel – 155
• Gazi Baba – 171
• Qendra – 139
• Karposh – 157
• Saraj – 153
• Kisela Voda – 118
• Gjorce Petrov – 115
• Studeniçan – 101
• Shuto Orizari – 81
• Haraçina – 53
• Ilinden – 33
• Petrovec – 19
• Çuçer Sandev – 17
• Sopishte – 12
• Zelenikov-2
• I huaj- 2
• I pa përcaktuar- 84

Сподели на:

Related Posts