SOT JANË KONFIRMUAR 175 RASTE TË REJA ME COVID – 19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 3538, JANË RIKUPERUAR 18 PACIENTË – 5 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 971 teste, dhe 175 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-131, Kumanovë-24, Shtip-2, Prilep-2, Tetovë-5, Struga-2,  Veles-4, Ohër-1, Gostivar-2, Sveti Nikole-2.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 18 pacientë të rikuperuar, në: Shkup-12, Shtip-1, Tetovë-3, Veles-2.
Pesë pacientë ndëruan jetë, tre nga Shkupi, një pacientë nga Gostivari dhe një nga Prilep.
Një pacient nga Prilepi (72 vjeç) ndroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile gjatë pranimit në ambulancë. Tre pacientë nga Shkupi ndruan jetë  në spitalin “8 Shtatori” – një pacientë (60 vjeç) i pranuar më 5 qershor, një pacientë (64 vjeç) i pranuar më 8 qershor dhe një pacientë (59 vjeç) i pranuar  në 8 qershor dhe një pacientë nga Gostivar (72 vjeç) i pranuar më 30 maj .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara me covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 3538, numri i pacientëve të rikuperuar është 1682, numri i të ndjerëve është 169, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 1687.

Pas përfundimit të anketave epidemiologjike, një nga rastet pozitive të regjistruar dje në Kërçovë është nga Shkupi, një është kontroll .Prandaj, shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 1592, aktiv 960
• Kumanovë 597, aktiv 179
• Dibër 53, aktive 2
• Shtip 227, aktiv 187
• Prilep 222, aktiv 27
• Tetovë 317, aktiv 147
• Struga 111, aktive 36
• Velesi 149, aktiv 29
• Manastir 30, aktiv 3
• Ohër 46, aktiv 29
• Kavadarci 6, aktiv 1
• Gostivar 54, aktiv 31
• Gjevgjeli 6, aktiv 2
• Strumic 7, aktive 4
• Kriva Palank 7, aktive 1
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushev 3, aktiv 0
• Koçani 53, aktiv 22
• Probishtip 11, aktiv 9
• Demir Hisar 1, aktiv 0
• Makedonski Brod 2, aktiv 0
• Pehçev 3, aktiv 0
• Berov 2, aktiv 1
• Valandov 3, aktiv 2
• Vinic 3, aktiv 1
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 3, aktiv 1
• Sveti Nikole 5, aktiv 4
• Kërçov 3, aktive 1
• Resën 1, aktiv 1
• Negotino 16, aktiv 7 (* 9 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapijs)
971 testet e kryera ishin: IPSH-334, QSHP Shkup-30, Avicena-136, Biotek-211, Zhan Mitrev (Filipi i II) -120, Sistina me metodë PCR -93 dhe MANU-137. Deri më tani, janë kryer gjithsej 40.004 teste të covid-19 në vend. Sot nuk ka teste nga skriningjet
Në 24 orët e kaluara, 11 pacientë të rinj janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, dhe gjithësej 84 pacientë janë hospitalizuar në klinik. Ekzistojnë 29 pacientë në mbështetje të oksigjenit, asnjë pacient në ventilim mekanik.
 Sot në mëngjes, janë pranuar 22 pacientë të rinjë në  spital”8 Shtator” dhe gjithësej janë 57 pacientë të hospitalizuar . Ka 10 pacientë në pajisje për frymëmarrje dhe 11 pacientë me një pamje klinike më të rëndë.
Spitali në Manastir ka të hospitalizuar 20 pacientë, dhe 2 pacientë janë duke u monitoruar për trajtim në shtëpi përmes spitalit. 24 pacientë janë hospitalizuar në spitalin e Shtipit.

Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 36 pacientë janë të hospitalizuar – pozitiv dhe të dyshuar për covid-19.
Sipas komunave, rastet aktive në Shkup që nga dje
• Çair-209
• Butel-76
• Aerodrom-75
• Gazi Baba-75
• Qendra-73
• Karposh-72
• Saraj-64
• Kisela Voda-43
• Gjorce Petrov-35
• Shuto Orizari-26
• Studeniçani-24
• Araçina-24
• Ilinden-19
• Petrovec-6
• Çuçer Sandevo-4
• Sopishte-2
• Stranec-2

Сподели на:

Related Posts