SOT JANË KONFIRMUAR 164 RASTE TË COVID-19, JANË DIAGNOSTIKUAR GJITHËSEJ 3701, JANË RIKUPERUAR 12 PACIENTË DHE 2PACIENTË KANË NDËRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1045 teste, dhe 164 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-85, Kumanovë-24, Dibër-3, Shtip-5, Prilep-3, Tetovë-18,  Struga-5, Ohër-9, Gostivar-2, Gjevgjeli-1, Kriva Palanka-1, Kocani-1, Makedonski Brod-1, Valandov-1, Sveti Nikole-2, Resën-2, Negotin-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 12 pacientë të rikuperuar, në: Shkup-3, Prilep-6, Strug-1, Veles-1 dhe Vinic-1.

Dy persona  një nga Shkupi dhe një nga  Tetova kanë ndruar jetë.
Një paciente nga Shkupi (53 vjeçare) ndëroi jetë në spitalin “8 Shtator”,e cila  u shtrua në spital si e dyshuar për covid, më 2 qershor dhe u konfirmua pozitiv pas pranimit. Një paciente (60 vjeçare) i cili ishte shtruar në spital si i dyshuar  që nga 9 qershori ndëroi jetë në spitalin e Tetovës.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 3701, numri i pacientëve të rikuperuar është 1694, numri i të ndjerëve është 171, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 1836.

Pas përfundimit të anketave epidemiologjike  është regjistruar një rezultat kontrolli, shpërndarja e fundit sipas qytetit është si vijon:
• Shkup 1676, aktiv 1040

• Kumanov 620, aktiv 202

• Dibër 56, aktive 5

• Shtip 232, aktiv 192

• Prilep 226, aktiv 25

• Tetovë 336, aktiv 165

• Strug 115, aktive 39

• Veles 149, aktiv 28

• Manastir 30, aktiv 3

• Ohër 55, aktiv 38

• Kavadarci 6, aktiv 1

• Gostivar 56, aktiv 33

• Gjevgjeli 7, aktiv 3

• Strumic 7, aktive 4

• Kriva Palank 8, aktive 2

• Radovish 4, aktiv 0

• Krushev 3, aktiv 0

• Koçani 54, aktiv 23

• Probishtip 11, aktiv 9

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 3, aktiv 1

• Pehçev 3, aktiv 0

• Berov 2, aktiv 1

• Valandov 4, aktiv 3

• Vinic 3, aktiv 1

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 3, aktiv 1

• Sveti Nikole 7, aktiv 6

• Kërçova 3, aktive 1

• Resen 3, aktiv 3

• Negotinë 17, aktiv 8 (* 9 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)


1045 testet e kryera janë përmes : ISHP-353, QSHP Shkup-23, Avicena-152, Biotek-95, Zhan Mitrev (Filip i II) -166, Sistina me metodë PCR -114 dhe MANU-142.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 41.049 teste covid-19 në vend. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 16 pacientë të rinj u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, dhe gjithsej 93 pacientë u shtruan në spital. Ekzistojnë 44 pacientë me mbështetje të oksigjenit, asnjë pacient në ventilim mekanik.
Deri në këtë mëngjes, 16 pacientë të rinj janë pranuar në spitalin “8 Shtator”, dhe gjithsej 60 pacientë janë të shtruar në spital. Ka 10 pacientë në  pajisje për frymëmarrje, dhe 11 pacientë me pamje klinike më të rëndë.
Në spitalin në Manastir janë  shtruar  25 pacientë, dhe 2 pacientë po monitorohen në shtëpi përmes spitalit. 23 pacientë u shtruan në spital në Shtip. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 31 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive të komunave në Shkup që nga dje – (numri i komunave mund të jetë subjekt i ndryshimit duke pasur parasysh që jo të gjitha sondazhet kanë përfunduar që nga dje)
• Çair -235

• Butel-88

• Aerodrom-87

• Gazi Baba-89

• Qendra-87

• Karposh-79

• Saraj-75

• Kisela Voda-52

• Gjorce Petrov-39

• Shuto Orizari-29

• Studeniçani-25

• Araçina-30

• Ilinden-20

• Petrovec-7

• Çuçer Sandevo-6

• Sopishte-3

• Stranec-2

• E paspecifikuar-2

Сподели на:

Related Posts