SOT JANË KONFIRMUAR 19 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARËVE ËSHTË 1858 ,16 PACIENTË TË RIKUPERUAR ,4 PACIENTË NDËRUAN JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 16 pacientë të rikuperuar në: Shkup-7, Kumanovë-1, Tetovë-3, Veles-1, KocanË-1 dhe Negotinë-3.

Në Spitalin “8 Shtator” ndërruan jetë tre pacientë , një paciente nga Shkupi (65 vjeçare) e pranuar më 11 maj , një pacientë nga Shkupi (71 vjeçar) i hospitalizur më 16 maj dhe një pacientë nga Tetova (73 vjeçar) i trajtuar në spital që më 11 maj.Në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile ndërroi jetë një pacientë nga Prilepi (41 vjeçar) i cili ka qenë në trajtim spitalor më shumë se 40 ditë.

Gjatë 24 orëve të kaluara, janë kryer 512 testime, dhe janë konfirmuar 19 raste të reja të covid-19 në: Shkup-11, ,Kumanov-2, Prilep-1, Tetovë-1, Veles-1,Gostivar-1,Strumicë-1 dhe Vinicë-1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 1858, numri i pacientëve të rikuperuar është 1367, numri i të ndjerëve është 110, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 381.Shpërndarja e fundit sipas qyteteve është

• Shkup – 647, aktiv 145
• Kumanovë – 418, aktive 22
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip-38, aktiv 4
• Prilep-203, aktiv 59
•Tetovë – 151, aktiv 63
• Strugë – 71, aktiv 5
• Veles – 126, aktiv 53
• Manastir –27, aktiv 8
• Ohër –21, aktiv 6
• Kavadari – 5, aktiv 0
• Gostivar -21, aktiv 4
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumicë – 3, aktiv 1
• Kriva Palankë – 6, aktive 1
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevë – 3, aktiv 0
• Koçanë – 31 , aktiv 3
• Probishtip – 2, aktiv 0
• Kërçovë – 2, aktiv 0
• Negotinë -9, aktiv 2 (* 7 persona të infektuar në Njësin Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçevë – 3, aktiv 1
• Delçevë-1, aktiv 0
• Valandovë -1, aktive 0
• Vinicë – 3, aktiv 1
• Kratovë-2, aktiv 1
• Berovë-1, aktiv 1
• Sveti Nikol-1, aktiv 1

512 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-235, Fakultetit të Veterinarisë- 15, Avicena – 15, Biotek-48, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–53, Sistina me metodë PCR –31 dhe ASHAM-së -115. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 22767 testime për Covid-19.

Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluara, 223 teste janë pjesë e skrinimit të kopshteve dhe të gjitha janë negativ.Nga 1131 testet e bëra deri më tani mbi punonjësit e kopshteve është konfirmuar vetëm një rast pozitiv i covid-19 në Manastir.

Në 24 orët e kaluara në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, janë pranuar 5 pacientë të rinj ,dhe gjithësej janë të hospitalizuar 46 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 20 pacientë dhe 2 pacientë janë në ventilim mekanik .

Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator” janë pranuar 27 pacientë të rinjë , dhe gjithësej janë të hospitalizuar 25 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 2 pacientë dhe 4 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.

Në Spitalin e Manastirit janë të hospitalizuar 8 pacientë , dhe gjendja e 3 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak.
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 6 pacientë , dhe nuk kemi pacientë në mjekim shtëpiak .

Në departamentet infektive në Tetovë, Veles, Kumanovë dhe Prilep , janë të hospitalizuar gjithësej 49 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts