SOT JANË KONFIRMUAR 22 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARËVE ËSHTË 1664, TË RIKUPERUAR JANË 64 PACIENTË ,

Sot, janë konfirmuar 22 raste të reja të Covid 19 –
Numri i përgjithshëm i diagnostikuar 1664
Janë rikuperuar 64 pacientë.
Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 64 pacientë të rikuperuar në: Shkup-17, Kumanovë-9, Prilep-12, Tetovë-3, Strugë-12, Ohër-9, Gostivar-1 dhe Kërçovë-1.
Gjatë 24 orëve të kaluara janë realizuar 145 testime , dhe janë konfirmuar 22 raste të reja të Covid-19, në: Shkup-13, Prilep-2 dhe Tetovë-7.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 1664, numri i pacientëve të rikuperuar është 1200, numri i të ndjerëve është 91, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 373 dhe shpërndarja e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 563, aktiv 128
• Kumanovë – 408, aktive 44
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip-35, aktiv 2
• Prilep-178, aktiv 58
•Tetovë – 117, aktive 58
• Strugë – 67, aktive 4
• Veles – 107, aktiv 49
• Manastir –23, aktiv 4
• Ohër –15, aktiv 0
• Kavadari – 5, aktiv 1
• Gostivar -19, aktiv 4
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumicë – 2, aktiv 0
• Kriva Palankë – 6, aktive 2
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevë – 3, aktiv 0
• Koçanë – 31 , aktiv 5
• Probishtip – 2, aktiv 0
• Kërçovë – 2, aktive 0
• Negotinë -9, aktiv 7 (* 7 persona të infektuar në Njësin Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçevë – 3, aktiv 2
• Delçevë-1, aktiv 1
• Valandovë -1, aktive 1
• Vinicë – 2, aktiv 0
• Kratovë-2, aktiv 2
• Berovë-1, aktiv 1

145 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-122, Fakultetit të Veterinarisë- 0, Avicena – 3, Biotek-0, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–17, Sistina me metodë PCR –0 dhe ASHAM -së -6. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 19.241 testime për Covid-19.
Në 24 orët e kaluara në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, nuk ka pranim të pacientëve të rinj ,dhe gjithësej janë të hospitalizuar 42 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 20 pacientë dhe në ventilim mekanik janë 2 pacientë.
Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator” 5 pacientë të rinj u pranuan, dhe gjithësej janë të hospitalizuar 18 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 4 pacientë dhe 4 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.
Në Spitalin e Manastirit janë të hospitalizuar 2 pacientë të dyshuar për Covid-19, dhe gjendja e 3 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak.
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 7 pacientë , dhe gjendja e 1 pacienti po monitorohet që është në mjekim shtëpiak .

Në departamentet infektive në Prilep, Veles, Kumanovë dhe Tetovë, janë hospitalizuar gjithësej 49 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts