SOT JANË KONFIRMUAR 7 RASTE TË REJA TË COVID-19, TË RIKUPERUAR JANË 47 PACIENTË ,1 PACIENTË NDËRROI JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 47 pacientë të rikuperuar në: Shkup-9, Kumanovë-9, Prilep-8, Tetovë-13, Ohër-1, Gostivar-5, Kocanë-1 dhe Kriva Palankë-1.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile ndërroi jetë një pacientë 65 vjeçar nga Shkupi, i hospitalizuar në klinikë më 27Prill.

Gjatë 24 orëve të kaluara janëkrzer 113 testime , dhe janë konfirmuar shtatë raste të reja të Covid-19, në: Shkup-1, Prilep-1, Tetovë-4 dhe Kratovë-1.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 1518, numri i pacientëve të rikuperuar është 992, numri i të ndjerëve është 85, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 441.
Shpërndarja e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 512
.Kumanovë – 401.
Dibër – 51.
Shtip-34
Prilep –159.
Tetovë – 90
Strugë – 67
Veles – 77
Manastir –19
Ohër –15.
Kavadar- 5.
Gostivar –17.
Gjevgjeli – 4
Strumicë – 2.
Kriva Palankë-5
Radovish – 4
Krushevë – 3
Kocanë – 31
Probishtip – 2.
Kërçovë – 2
Negotinë -9 (* 7 persona të infektuar në Njësinë Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
Demir Hisar – 1
Makedonski Brod -2
Pehçevë- 2.
Delçevë-1.
Valandovë -1
Vinicë – 2
Kratovë-1

113 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-108, Fakultetit të Veterinarisë- 0, Avicena – 14, Biotek- 0, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–0, Sistina me metodë PCR – 0 dhe MANU-5. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 17.359 testime për Covid-19.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile u pranuan 2 pacientë të rinj , dhe gjithësej janë të hospitalizuar 41 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 21 pacientë dhe në ventilim mekanik
është 1 pacientë.
Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator”3 pacientë të rinj u pranuan, dhe gjithësej janë të hospitalizuar 24 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 5 pacientë, dhe 3 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.
Në Spitalin e Manastirit po mjekohen 4 pacientë, dhe gjendja e 2 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak.
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 4 pacientë , dhe gjendja e 4 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak .

Në departamentet infektive në Prilep, Veles, Kumanovë, Ohër, Gostivar dhe Tetovë, janë hospitalizuar gjithësej 46 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts