SOT JANË KONFIRMUAR 89 RASTE TË REJA ME KOVID -19 NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE 2315, 17 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 7 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 727 teste, dhe 89 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-35, Kumanovë-12, Shtip-27, Prilep-1, Tetovë-7, Gostivar-1 , Strumic-1, Koçani-4, Sveti Nikole-1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 17 pacientë të shëruar dhe 7 tkanë ndruar jetë. Pacientët e rikuperuar regjistrohen në: Shkup-2, Prilep-12, Veles-3. Të vdekurit janë nga: Shkupi-2, Kumanova-2, Tetova-2 dhe Struga-1.

Në Spitalin “8 Shtatori” kanë ndëruar jetë 6 pacientë , dy pacientë nga Shkupi të moshës 83 dhe 80 vjeç, dy pacientë nga Kumanova të moshës 73 dhe 66 vjeç, një pacientë nga Struga ( 44 vjeç ) dhe një pacientë nga Tetova (65 vjeç). Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile ndërroi jetë një pacientë nga Tetova (54 vjeç). .

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2315, numri i pacientëve të rikuperuar është 1569, numri i të ndjerëve është 140, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 606. Shpërndarja e fundit sipas qyteteve është si vijon:

• Shkup – 876, aktiv 298

• Kumanovë – 467, aktiv 55

• Dibër – 51, aktive 0

• Shtip – 103, aktiv 68

• Prilep-212, aktiv 30

• Tetovë – 217, aktive 83

• Strugë – 84, aktive 13

• Veles – 130, aktiv 27

• Manastir –28, aktiv 3

• Ohër –23, aktiv 6

• Kavadari – 5, aktiv 0

• Gostivar -27, aktiv 7

• Gjevgjeli – 4, aktiv 0

• Strumicë – 4, aktive 2

• Kriva Palankë – 6, aktive 0

• Radovish – 4, aktiv 0

• Krushevë – 3, aktiv 0

• Koçanë – 37, aktiv 6

• Probishtip – 2, aktiv 0

• Kërçovë – 3, aktive 1

• Negotinë -12, 3 aktivë (7 pacientë nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)

• Demir Hisar – 1, aktiv 0

• Makedonski Brod – 2, aktiv 0

• Pehçevë- 3, aktiv 0

• Delçevë-1, aktiv 0

• Valandovë -2, aktive 1

• Vinicë – 3, aktiv 1

• Kratovë-2, aktiv 0

• Berovë-1, aktiv 0

• Sveti Nikol-2, aktiv 2.

727 testet e kryera janë përmes : ISHP-së-446, QShP Shkup-53, Avicenna-0, Biotek-0, Filipi i Dytë (Zhan Mitrev) -9, Sistina me metodë PCR -117 dhe MANU-102.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 30 302 teste të kovid -19. Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluar, 312 teste janë brenda skriningut në kopshte dhe institucione gerontologjike. Testet janë kryer përmes Qendrave të Shëndetit Publik Prilep dhe Shkup, dhe janë regjistruar 3 raste pozitive në një institucion gerontologjik në Shkup.

Në 24 orët e kaluara, në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile janë pranuar 2 pacientë dhe gjithësej janë të hospitalizuar 45 pacientë. me një pasqyrë më të rëndë klinike dhe në mbështetje të oksigjenit janë 16 pacientë 16 pacientë , nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin “8 Shtator”, janë pranuar 5 pacientë të rinj dhe gjithësej janë të hospitalizuar 30 pacientë. 3 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje dhe 9 pacientë me një pamje klinike më të rëndë.

Në spitalin e Manastirit, 5 pacientë janë të hospitalizuar , dhe 1 pacientë po monitorohet që është në tjajtim shtëpiak. Në spitalin e Shtipit, janë të hospitalizuar 15 pacientë , dhe 15 pacientë po monitorohen që janë në trajtim shtëpiak dhe janë në gjendje stabile. Në repartet infektive në Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, janë të hospitalizuar 27 pacientë – pozitiv dhe të dyshuar me kovid -19.

Сподели на:

Related Posts