SOT JANË REGJISTRUAR 1.216 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 116.222 ,111 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë  24 orëve të fundit, janë kryer 3.761 teste dhe 1.216 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 624, Prilep – 80, Manastir – 50, Veles – 46, Kumanovë – 43, Tetovë – 40, Kavadar -36, Koçanë – 32, Ohër – 30, Negotinë – 23, Strumicë – 22, Shtip – 21, Gjevgjeli – 20, Valandovë – 16, Gostivar dhe Berovë – nga 14 raste në secilin qytet, Demir Kapijë – 13, Resnje – 12, Probishtip dhe Krushevë -nga 9 raste në secilin qytet, Sveti Nikolë – 8, Strugë, Radovish dhe Dellçevë – nga 7 raste në secilin qytet, Vinicë – 5, Kërçovë, Kriva Pallankë, Bogdanci dhe Pehçevë -nga 4 raste në secilin qytet, Kratovë dhe Demir Hisar -nga 3 raste në secilin qytet, Dibër dhe Makedonski Brod -nga 2 raste në secilin qytet, Makedonska Kamenica dhe Dojran – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 111 pacientë të rikuperuar nga:

Kavadar – 55, Negotinë – 39, Shkup- 8, Demir Kapijë – 5, Koçanë – 2, Tetovë dhe Vinicë – nga 1 të rikuperuar në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 15 persona të vdekur, të moshës 53-94 vjeç, si vijon: 6 pacientë nga Shkupi, 2 nga Prilepi,2 nga  Tetova ,2 nga Koçani,  1 nga Kumanova,1 nga Manastiri dhe 1 nga Krusheva. 14 pacientë kanë ndërruar jetë në spital dhe një në shtëpi.

Janë kryer 3,761 teste përmes: ISHP732, QSHP Shkup-136, Avicenna-345, Biotek-407, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -152, Sistina-303, laboratori Laor-202, Mjekësia Ligjore-17, QSHP Manastir-80 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendjes Febrile-8, Sinlab-78, Remedika-39, Laboratori i Spitalit  Kozle-15,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (provë e shpejtë) – gjithsej 1,246, KU Pulmonologji me Alergologji-1, SP 8 Shtatori-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 578.923 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 116.438, numri i pacientëve të rikuperuar është 99.126, numri i vdekjeve është 3.403 dhe numri i rasteve aktive është 13.909.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 51714, aktiv 6943

Prilep 6334, aktiv 944

Kumanovë 6101, aktiv 479

Tetovë 5903, aktiv 433

Gostivar 4151, aktiv 347

Kavadar 3990, aktiv 665

Shtip 3906, aktiv 249

Veles 3888, aktiv 411

Manastir 3852, aktiv 413

Ohër 3685, aktiv 518

Strumicë 2984, aktive 254

Strugë 2545, aktive 176

Koçanë 2046, aktiv 198

Kërçovë 1849, aktiv 68

Negotinë 1677, aktiv 421

Gjevgjeli 1552, aktiv 320

Sveti Nikolë 1164, aktiv 51

Kriva Pallankë 993, aktiv 140

Resnje 911, aktiv 112

Dibër 809, aktive 15

Radovish 809, aktiv 65

Dellçevë 787, aktiv 65

Berovë 735, aktiv 84

Probishtip 618, aktiv 65

Vinicë 548, aktiv 26

Valandovë 444, aktiv 72

Krushevë 396, aktiv 127

Bogdanci 354, aktiv 67

Kratovë 306, aktiv 25

Demir Hisar 306, aktiv 41

Demir Kapijë 315, aktiv 77

Makedonski Brod 263, aktiv 11

Pehçevë 205, aktive 17

Makedonska Kamenica 195, aktiv 3

Dojran 103, aktiv 7

Сподели на:

Related Posts