SOT JANË REGJISTRUAR 999 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 117.437 ,711 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 21 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.566 teste dhe 999 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 465, Prilep – 53, Kumanovë – 52, Veles – 48, Kavadar – 43, Gostivar – 38, Negotinë – 37, Tetovë – 36, Manastir – 35, Ohër – 33, Shtip – 30, Gjevgjeli – 23, Koçanë – 16, Kriva Pallankë – 10, Kërçovë- 9, Vallandovë- 8, Strumicë dhe Radovish – nga 7 raste në secilin qytet, Berovë, Bogdanci dhe Demir Kapija – 6, Resnja, Dibra, Probishtipi dhe Vinicë -nga 4 raste, Strugë, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 3 raste, Sveti Nikolë, Dellçevë dhe Makedonski Brod – nga 2 raate .

Janë regjistruar 711 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 264, Prilep – 72, Tetovë – 44, Ohër – 40, Gostivar – 33, Kumanovë dhe Manastir -nga 32 të rikuperuar në secilin qytet, Veles – 29, Strugë – 26, Strumicë – 23, Shtip dhe Kriva Pallankë – nga 17 , Koçanë dhe Gjevgjeli – nga 14 , Berovë – 13, Krushevë dhe Bogdanci – nga 6, Kërçovë, Sveti Nikolë dhe Probishtip – nga 4 , Radovish dhe Dellçevë – nga 3 , Kavadar, Resnjë, Vallandovë dhe Pehçevë – nga 2, Vinicë, Kratovë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 21 vdekje, të moshës 50-90 vjeç, si vijon: 6 pacientë nga Shkupi, tre nga Velesi, dy nga Prilep, dy nga Ohri, dy nga Struga ,dy nga Gjevgjelia, një nga Kumanova, një nga Gostivari, një nga Strumica dhe një nga Resnja. Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.566 teste përmes: ISHP-543, QSHP Shkup-92, Avicenna-420, Biotek-291, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -173, Sistina -325, laboratori Laor-260, Mjekësia Ligjore-5, QSHP Manastir-86 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Sinlab-65, Remedika-32, Laborator i Spitalit Kozle-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(teste të shpejta) – gjithsej 1,271, KU Pulmologji me Alergologji-1,SP 8 Shtatori-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 582.489 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 117.437, numri i pacientëve të rikuperuar është 99.837, numri i vdekjeve është 3.424 dhe numri i rasteve aktive është 14.176.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 52179, aktiv 7138

Prilep 6387, aktiv 923

Kumanovë 6153, aktiv 498

Tetovë 5939, aktiv 425

Gostivar 4189, aktiv 351

Kavadar 4033, aktiv 706

Shtip 3936, aktiv 262

Veles 3936, aktiv 427

Manastir 3887, aktiv 416

Ohër 3718, aktiv 509

Strumicë 2991, aktive 237

Strugë 2548, aktive 151

Koçanë 2062, aktiv 200

Kërçovë 1858, aktiv 73

Negotinë 1714, aktiv 458

Gjevgjeli 1575, aktiv 327

Sveti Nikolë 1166, aktiv 49

Kriva Pallankë 1003, aktiv 133

Resnje 915, aktiv 113

Dibër 813, aktive 19

Radovish 816, aktiv 69

Dellçevë 789, aktiv 64

Berovo 741, aktiv 77

Probishtip 622, aktiv 65

Vinicë 552, aktiv 29

Valandovë 452, aktiv 78

Krushevë 399, aktiv 124

Bogdanci 360, aktiv 67

Kratovë 306, aktiv 24

Demir Hisar 309, aktiv 43

Demir Kapijë 321, aktiv 83

Makedonski Brod 265, aktiv 13

Pehçevë 205, aktive 15

Makedonska Kamenica 195, aktiv 3

Dojran 103, aktiv 7

Сподели на:

Related Posts